Risale-i Nur’dan İlham Alınarak Çekilen Film

  • 19.10.2016 00:00

Süleyman Mavigözlü, Hafız Esat Gerede’nin yetişmesinde büyük emeği olan meşhur Tüfekçi Hafızın torunudur.

1941 yılında doğmuş 8-10 sene babasının yanında bakırcılık yapmış, bir ara bakkallık ve dini kitap satmış, son olarak da sanayide oto yedek parça satım işiyle uğraşmıştır.

Risale-i Nurları Antepli bir arkadaş vasıtasıyla 1962 yılında askerde tanımış ve ilk defa okuduğu “Konferans” risalesinden çok etkilenmiş ve zamanla risalelerin tamamını elde ederek okumaya devam etmiştir.

Zamanla Bediüzzaman Hazretlerinin en yakın talebeleriyle tanışmış ve onlarla zaman zaman irtibatını devam ettirmiştir.

1969 yılında İstanbul-Cağaloğlu semtinden kan dolaşımı, ay ve güneş tutulması vs. gibi resimleri alarak bunları bir defterin sayfaları arasına yapıştırır ve bu resimlere uygun olan Risale-i nurdaki yerleri bularak o yapıştırdığı resimlerin yanına yazar ve üniversite talebelerini de buna benzer bilim ve teknik serisi kitapları yazmaları için teşvikte bulunur..

Daha sonraları da kâinatta yaratıcısını arayan bir seyyah misali; dağların, denizlerin, çiçeklerin, meyvelerin, hayvanların,vs. resimlerini ve filmlerini çekip; bu çektiklerini filim ve resimlerin yanında, risalelerden uygun yerleri okuyarak seslendirip hem kendi ve hem de seyredip dinleyenlerin tefekkür ufkunu genişletmek ister.

Bu fikrini Bediüzzaman hazretlerinin avukatı Bekir Berk’e açar.

Bekir Berk bu fikri uygun bulur ve onu bu işe teşvik eder.

O günkü zamanın imkânlarıyla 1971 yılında İstanbul’dan, renkli fakat ses ve görüntüyü aynı anda kaydetmeyen bir film makinesi alır.

Esentepe’de bir çam ağacının üzerine merdivenle çıkılarak çam ağacının tepesinde oturulup ders ve sohbet yapılabilecek bir yer oluşturur ve orada Risale-i Nur dersleri yapıp filme alır.

Tabiattan manzaralar çeker ve risalelerden de uygun yerleri teybe okur ve eliyle teybi yöneterek filme uyarlar.

O yıllarda renksiz çekilen filimler İstanbul’da banyo yapılmasına rağmen, renkli çekilen filimler İtalya’da banyo yapıldığı için, renkli çektiği filmleri İtalya’ya göndererek banyo yaptırır.

Kullanıma hazır hale gelen filmleri, istifade etmek isteyen gençlerin ve talebelerin hizmetine sunar.

Bu şekilde kâinat kitabını görsel ve sesli olarak ibret almak ve tefekkür ufkunu genişletmek isteyenlere zaman zaman seyrettirir. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • SERDAR
    SERDAR
    15.09.2012 10:06

    BE BİRADER BOLU DA ŞÖFÖR OLMAK DEMEK YERİNE "YAA ALAADDİN BAŞKAN NE ZAMAN BİTECEK BU ZULÜM"DİYE YAZSANA

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız