Köylü Kızı Nurgül girişimci liderler masasında

Köy hayatını sosyal medyada paylaşarak “Köylü Kızı Nurgül” adıyla ünlenen  Bolu’nun Fırınlık köyünde yaşayan Youtuber Nurgül Akdoğan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu tarafından düzenlenen Career Goals’22 Zirvesi’ne katılım sağlayarak hayatından ve girişimlerinden bahsetti.

Köylü Kızı Nurgül girişimci liderler masasında
13.06.2022 - 15:10
Kaynak: Haber Merkezi

200 öğrencinin katılımıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa 8 konuşmacı konuk oldu. 7 büyük şirketin üst düzey yöneticilerin yanında Bolulu fenomen Nurgül Akdoğan da yer aldı. Nurgül Akdoğan’ın oturumunu ise önceki dönem ÇOHAG Derneği Bolu İl Temsilcisi, Girişimci Liderler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmailcan Kaya yönetti.

Üniversite öğrencilerine tavsiyede bulunan Nurgül Akdoğan hayatından ve girişimlerinden bahsetti:

“Ortamlara girdiğimde veya bir yetkilinin karşısında olduğumda direkt hangi üniversiteden mezun olduğum sorusuyla karşılaşıyorum. Beni en çok yaralayan bir durum. Allah nasip ederse bu sene bir üniversiteye gireceğim.

Bu işe ilk girdiğimde “erkek kardeşin var, tüm mal mülk ona kalacak niye çalışıyorsun?” “sen kızsın ne işin var?” dediler. Ama ben bunları duymazdan gelerek işime devam ettim. Dede veya baba mülküyle devam edebilirdim fakat bizzat kredi alarak üretime başladım. Aileden kalan bir miras söz konusu kesinlikle değil açıkçası.

Benim hiçbir zaman hayalim olmadı. Kendime hedeflelr koydum. Hayaller ve hedefler arasında büyük farklar var. Hayaller hayalde kalabilir ama hedefler asla. Hedeflerim büyük ve büyük adımlar atmam gerekli. İnşallah hedeflerimi gerçekleştireceğim.

Türkiye’de hayvancılığı bir noktaya taşımak istiyorum. Kadın üreticilerin arasında tanınılır olmak istiyorum. Sadece üretim değil hayvan sevgisini insanlara aşılamak istiyorum. Kitlemi büyütmek istiyorum. Ülkeyi ayakta tutan üretimdir. Herkese bu konuda tavsiyede bulunuyorum.

Küçükken atletizm sporunda çok iyiydim. Ortaokulda güzel dereceler yaptım fakat bir hastalığım sebebiyle bırakmak zorunda kaldım. İkizimle atletizm yapardık. İkizim beni yenerdi. Lise hayatımda ise polis olmayı çok istedim; denedim fakat olmadı. İyi ki de polis olmadım da hayvancılığa yöneldim.

“Her ne olursa olsun kendinize hedef koyun. Tüm gençlere üretim yapmalarını tavsiye ederim. Balkona bir domates ekmek bile üretimdir. Üretimi kesinlikle ihmal etmeyin. ”

Oturum, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmailcan Kaya’nın Nurgül Akdoğan’a plaket takdimiyle sona erdi.


Editör: K. CAN