Akşemseddin hazretleri Göynükte anılıyor

Akşemseddin hazretleri Göynükte anılıyor
28.05.2022 - 16:06
Kaynak: AA

Bolu'nun Göynük ilçesinde İstanbul'un manevi fatihi ve Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri'ni Anma Günü ve Sempozyumu kapsamında Gazi Süleymanpaşa Cami'nde mevlit okutuldu. Gazi Süleymanpaşa Bulvarı'nda bulunan Ömer Sıkkin Hazretleri Türbesi önünde bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, dua ettikten sonra İnegöl Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı. Gruptakiler, Akşemseddin Hazretleri Türbesi önünde de dua ettikten sonra anma programının düzenleneceği belediye meydanına yürüdü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İnegöl Belediyesi Mehter Takımı kısa gösteri sundu.

BBP Genel Başkanı Destici, burada yaptığı konuşmada, Göynük'ün Türkiye'nin, Anadolu'nun, Türk milletinin sahip olduğu en değerli hazinelerden biri olduğunu söyledi. Destici, Akşemseddin'in çok önemli bir İslam alimi ve mutasavvıf olmasının yanında yaşadığı çağın en iyi hekimi olarak anıldığını anlattı.

Yarın İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümünün kutlanacağını dile getiren Destici, şöyle devam etti:

"Fethimiz bir kez daha mübarek olsun. Bugün de ülkemiz bir kuşatma altında. Bugün de hem dışarıdan hem içeriden devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne, milletin istiklaline ve istikbaline kastedenler var. Geçmişte nasıl ki milletimizin 'biz' olmasıyla devlet-millet bütünleşmesiyle hainlere karşı yapılan mücadeleler kazanılmışsa bugün de hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu mücadeleyi yine kazanacağız. Devletimizi var edeceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline kastedenlere, Cumhur İttifakı'mıza ve daha doğrusu yüreği vatan millet, din devlet, ezan bayrak sevgisiyle yanıp tutuşan bütün vatandaşlarımızla büyük Türk milletinin bütün fertleriyle karşı duracak ve zafer yine Müslüman büyük Türk milletinin olacaktır."

Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya da ilçenin sosyal ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi. Göynük'ün Osmanlı kasabası olduğuna işaret eden Çankaya, "Ahilik" kültürü başta olmak üzere birçok Osmanlı ve Türk-İslam geleneğinin ilçede yaşatılmaya devam edildiğini kaydetti.

Program, konuşmaların ardından Akşemseddin Hazretleri Sempozyumu'yla devam etti.

Anma programına, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Göynük Kaymakam Vekili Fatih Çevik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar için hazırlanan ikramlar, ilçenin çeşitli yerlerine kurulan statlarda dağıtıldı.


Editör: K. CAN