Bolu'da soya fasulyesi hasadı yapıldı

Bolu'da soya fasulyesi hasadı yapıldı
6.12.2021 - 17:30
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu’nun Merkez ilçesinde 2021 yılında Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi çerçevesinde; Sultan, Tatlar, Aktaş, Y. Akçakavak, Yakabayat ve Doğancı Köylerinde demonstrasyon amaçlı yetiştiriciliği yapılan Soya Fasulyeleri hasat edildi. 

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü İzzet MURAT konu hakkında yaptığı açıklamada;

“Kanatlı sektörünün lokomotif şehirlerinden olan ilimizde yem rasyonlarının protein deposu Soya fasulyesi ekilış alanlarını arttırarak hammaddeye yerinde ulaşmak temel amacımız olmakla birlikte ayrıca diğer tahıllarla beraber münavebeye koyarak toprağın yapısının iyileştirilmesi ve zenginleştirmedir.

Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığı (Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü) tarafından yürütülen " Tarım Arazilerin Kullanımın Etkinleşmesi Projesi" kapsamında 2021 yılında % 100 hibeli olarak dağıtmış olduğumuz Soya Fasulyesi Tohumlarının ilk hasadı İl Müdürlüğümüzün katılımıyla Merkez İlçemizde gerçekleştirildi

Günümüzde beslenme için pek çok sanayi kolunun hammaddesi olarak da kullanılan bitkisel yağların ve yağlı tohumların tüketimi giderek artmaktadır. Türkiye, coğrafi konumu ve sahip olduğu coğrafi özellikler itibariyle, dünya tüketiminde de büyük bir yere sahip olan yağlı tohumlu bitkilerin yetişebilmesi için uygun koşullara sahiptir.

Hasadın yetiştiricilerimize bereketli ve kazançlı olmasını dilerim” dedi.


Editör: E. Candan