Depremin izleri kent meydanında sergilendi

12 Kasım 1999 tarihinde merkez üssü Düzce olan ve İlimizde 48 kişinin öldüğü, 354 kişinin yaralandığı ve çok sayıda binanın hasar aldığı depremin 22’nci yılı nedeni ile anma etkinlikleri düzenlendi.

Depremin izleri kent meydanında sergilendi
15.11.2021 - 16:25
Güncelleme 15.11.2021 - 16:33
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen anma etkinliklerine Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bolu Kent Meydanı’nda Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan anma etkinlikleri konuşmalarla devam etti.

Bolu Vali Vekili İlhan Turgut yaptığı konuşmasında; “Bugün Bolu’nun yaşadığı en acı olaylardan biri olan 12 Kasım 1999 Depreminin 22’nci yıldönümü nedeniyle bir araya geldik. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Şu bir gerçek ki birinci derece deprem kuşağı kategorisinde olan bir ülkeyiz. Bu sebeple her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı ve bilinçli olarak tedbirlerimizi almalıyız. Vatandaşlarımız da binaların niteliklerini ortaya çıkarmakta bizlere yardımcı olmalıdırlar. Bizler devletin tüm imkanlarıyla afetlere karşı güçlü bir noktadayız. Vatandaş- kamu iş birliğiyle acil durum yönergelerine riayet ederek titizlikle deprem gerçeğiyle mücadele etmeliyiz” dedi

Depremle ilgili riskin devam ettiğini, Bolu’nun 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını ve deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olduğumuzu belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da yaptığı konuşmasında deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diledi.

Konuşmaların ardından 12 Kasım 1999 depremi başta olmak üzere depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kuran-ı Kerim tilavetinin yapıldığı anma etkinliklerinde İl Müftü Vekili Ahmet Halıcı tarafından dua yapıldı.

DEPREM FOTOĞRAFLARI İNCELENDİ

12 Kasım Depremi Anma günü dolayısıyla hazırlanan ve 1999 depremi sonrası çekilen fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisini gezen Bolu Vali Vekili İlhan Turgut ve beraberindekiler, sergilenen fotoğrafları inceleyerek fotoğraflar hakkında bilgiler aldılar.

Haber Gazete Bolu


Editör: E. Candan