Mengen 4.Yöresel Giyim ve Kültür Şenliği ile Coştu…

Bu yıl Pazarköy’de düzenlenen 4.Mengen Yöresel Giyim ve Kültür Şenliği Renkli geçti.

Mengen 4.Yöresel Giyim ve Kültür Şenliği ile Coştu…
23.07.2021 - 19:27
Güncelleme 27.07.2021 - 17:08
Kaynak: Haber Merkezi

Bu yıl Pazarköy’de düzenlenen 4.Mengen Yöresel Giyim ve Kültür Şenliği Renkli geçti.
Mengen’de 4 Yıl önce düzenlenmeye başlayan Yöresel Giyim ve Kültür Şenliğinin bu yıl dördüncüsü düzenlendi. İlk şenlik Mengen ve Fotoğraf Aşığı Rahmetli Hüseyin Varlık, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden emekli Öğretmen Leyla Aydoğan ve İsmail Karataş ile başlattıkları ve ilki Mengen Konak Köyü’nde gerçekleştirilen 1.Mengen Yöresel Giyim ve Kültür Şenliğinin bu yıl dördüncüsü Mengen Pazarköy’de düzenlendi.
4.Mengen Yöresel Giyim ve Kültür Şenliği Düzenleme Komitesinde Leyla Aydoğan, Onur Özcan, Mengen Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Yiğit, Varol Varlık ve Merve Varlık yer aldı. 



23.Temmuz da yapılan Şenlik saat 10.00 da Mengen Yöresel davul klarnet ekibinin müziği eşliğinde Dörtyol Mevkiinde toplandı. Buradan sivil kortej havuzlu kahve önüne kadar oyunlar oynayarak yürüdü.

 Havuzlu kahve önünde yöresel oyunlar oynandı. Ardından araçlarla Pazarköy’e hareket edildi. Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gaziler, Şenliğin başlamasında fikir sahibi olan ve büyük katkılar koyan Rahmetli Hüseyin Varlık anısına ve ebediyete intikal edenler için saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başladı. Şenlik alanında toplanan kalabalık katılımcılar burada yapılan konuşmalar ve yerel sanatçıların sunduğu şarkı ve türküleri dinlediler.

Mengen Kaymakamı Betül Büyükkılıç ve Protokolün katılımı katılımcıların coşkusu bir kat daha arttı.Ardından Şenliğe katkı sağlayanlara plaketler verildikten sonra eğlencelere devam edildi. Geleneksel nişan töreni öncesi ve sonrası adetlerin sergilendiği gösteri sunuldu. Konuklara yemek ikramı yapıldı. Şenlikte birbirinden güzel renkli, rengarenk giyişiler ve Mengen povları örtünmüş bayanlar ile paçaları düğmeli külot pantolon ile beyaz gömlek ve yelek, şapkadan oluşan giysileriyle erkeklerin görüntüsü şenliğin amacına ulaştığı izlenimi verdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden emekli Öğretmen Leyla Aydoğan ve İsmail Karataş ile başlattıkları ve ilki Mengen Konak Köyü’nde gerçekleştirilen 1.Mengen Yöresel Giyim ve Kültür Şenliğinin bu yıl dördüncüsü Mengen Pazarköy’de düzenlendi.

Haber İbrahim Atalay


Editör: E. Candan