ESETLE BARIŞIN DİYENLER PKK İLE BARIŞIN DEMİŞ OLMUYUR MU?

  • 12.02.2018 00:00

 

              

         Suriye olayları başladı başlayalı, ülkemizdeki İslam karşıtı çevreler, Eset’in Suriye den gitmemesi, orada iktidarını devam ettirmesi için ellerinden gelen her türlü propagandayı yapıyorlar.

       Aslında bunda şaşılacak bir şeyde yok. Ama bu isteklerinin gerçek nedenini açıklayıp samimiyetle görüşlerini dile getirseler anlayacağım. Bunu gizliyorlar.

       Mesela deseler ki; “Suriye de % 10’luk Nusayri rejimi % 80 Sünni Müslümanı idare ediyor. Eğer Eset gider, Suriye de eşit ve adil seçim yapılırsa Sünni İslamcılar iktidara gelir bu da bizim işimize gelmez, dolayısı ile biz Eset rejiminin yerinde kalmasını bu yüzden istiyoruz.” İnandırıcı olurlar, kendileri açısından da daha tutarlı olur.

     Çünkü bu çevreler; tıpkı batılı ağababaları gibi hem ülkemizde hem de tüm İslam dünyasında yüz sene önce getirilmiş sömürü vasıtası olan rejimlerin devamından yanadırlar. Eğer İslam ülkelerinde, İslami esaslara göre idare edecek Müslüman rejim ve idareciler gelirse hem kendilerinin hem de bu ülkeleri sömüren ağa babalarının işine gelmez.

    Bunu bildikleri halde içeride uyduruk bahanelerle, sureti haktan görünerek, hükümeti Eset le barışa davet etmelerinin haklı bir mantığı yok.

    Bugün Suriye de “Müslümanlar idareye geleceğine Eset devam etsin” diyenler o kadar çok ki, bunlardan bazıları bunu açıkça ilan ediyor, bazıları da gizliden bunu sağlamaya çalışıyor.

    Bunlar dışarıda; ABD, Avrupa, İsrail, İran, Rusya hepsi de seçimde Suriye’nin başına Sünni bir Müslüman devlet başkanı geleceğine Eset’in kalmasını tercih ediyorlar.

    İçeride de; komünist Maocu Vatan partisi, CHP, HDP, İYİ.P, Ergenekon sanığı askerler, ve diğerleri.

     Hepsi koro halinde, hemen her gün bütün televizyon programlarında beyinlerimizi bu kara propaganda bombardımanına tabi tutup hükümetin biran önce Eset le diyalog kumasını talep ediyorlar.

      Bu saydığım kesimlere sorsanız, siz PKK ve PYD ye karşı mısınız? Hemen tamamı evet der. O halde son günlerde PKK’nın Afrin de sıkışınca Eset’i yardıma çağırmasına ne dersiniz?

      Ya da son bir iki günde Eset rejiminin PKK ile anlaştığını onlara otonomi vereceklerini ilan etmelerini, silahlarını Münbiçten Afrin’e taşımasına aracı olduğunu, kendi bölgesinden, kendi kontrolünde geçirmesini neden görmezden geliyorsunuz? Yoksa siz Eset le beraber PKK ile de mi Suriye konusunda anlaşmamızı istiyorsunuz? Açıkça söyleyin de bilelim.

      Selamlarımla.. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız