YENİ SİSTEM NE GETİRİYOR?(2)

  • 20.01.2017 00:00

         

        Bir önceki yazımızda yeni sistemin siyasetimize neler getireceğine değinmiştik. Ancak konu hakkında yazacaklarımız bir yazının hacmini aşacağı için bugün konuya devam edeceğiz.

       Yeni sitemin bence en önemli kazanımlarından biriside son 60 seneden beri tek başına iktidara gelemeyen CHP’nin iktidar yolunun tamamen kapanacağıdır.

     Bilindiği gibi çok partili siyasi hayata geçileli beri milletimiz CHP ye iktidar yolunu kapatmıştır. Ancak halkın bu tercihine rağmen CHP emrindeki vesayet odakları vasıtası ile darbeler yaptırıp darbe dönemlerinde koalisyonla da olsa iktidar ortağı olmanın yolunu buluyordu.

     Darbe dönemi sona erince de ilk seçimlerde seçmen bu partinin karşısındaki partiyi iktidara getirip umutlarını bitiriyordu. CHP ise iktidara gelen partiyi hemen resmi ideoloji karşıtı veya irticacı diye propaganda etmeye başlıyor yeniden darbe kazanını kaynatıyor ve yeni darbe ortamı hazırlıyordu. Bu durum her 10 senede bir tekrarlanıyordu.

    Bu 1960 da, 1970 de, 1980 de 1997 de hiç değişmedi 1980 darbesi hariç hemen hepsinden sonra CHP zihniyeti iktidar ortağı oldu. Ama iktidara ortak olduğu her dönemde hem devleti hem de toplumu ekonomik, siyasi, idari ve kültürel krizlere soktu.

     En son krizden sonra iktidara gelen mevcut iktidar partisine de darbe yapılması için elinden gelen her türlü kışkırtmayı yapıp, en az dört beş defa askeri, adli darbeler planlanmasına rağmen Allah’ın yardımı, milletin feraseti ve iktidardaki partinin dik durması neticesiaskeri darbe de siyasi krizde, adli darbe de, parti kapatma da, kitlesel ayaklanmada başarılı olamadı.

     Ancak darbe ihtimali hep var olmaya devam ettiğinden ülke insanı kendisini güvende hissedip ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma çalışmalarına yeterince konsantre olamadığı için son 7 seneden beri “orta gelir” düzeyini aşacak zincirleri kıramadı,  patinaj yapmaya başladı.

    Şimdi yürürlüğe konulmaya çalışılan yeni sistem bir sürü eksikliğine rağmen bundan sonra CHP’nin iktidar ortağı olup, milletin inancına, ibadetine, kılık kıyafetine, eğitimine, kültürüne düzen verip resmi ideoloji baskısı yapma ihtimali kalmayacağı için gelişmenin önündeki engeller kalkacaktır.

     Son bir kaç yıldır Müslüman kadınlar devlet dairelerindeki işlerine, okullarına tesettürle rahatça giderlerken bu yeni sistem sayesinde “acaba CHP koalisyon ortağı olup yeniden başörtüsü yasağı getirir mi? Veya imam-hatipleri kapatır mı? Veya ekonomik krize sebep olup kuyruklar dönemi başlatır mı? Yada dışardan müstemleke bakan getirip ekonomiyi batının ve ABD’nin emrine verir mi?” diye düşünmeyecek.

     Artık ya CHP’li veya onsuz bir koalisyon ihtimalinden bahsedilmeyecek. İktidara gelen cumhurbaşkanı kendi hükümetini meclis dışından kuracak ayak oyunları veya milletvekili ayartılması, korkutulması veya satın alınması ile hükümet devirme işi son bulacak. Meclis kanunları çıkaracak, başkan da o kanunlara göre hükümet edecek. Araların da bir anlaşmazlık çıkınca da, ya uzlaşacak yada toptan seçime gidecekler. Millet de haklı ile haksızı ayıracak, haklıyı yeniden seçecek haksızı siyaset dışına atacaktır.

       Selamlarımla.... 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • A.ÖZER
    A.ÖZER
    28.09.2012 08:13

    Sayın BAŞPINAR ( Yeğenim) Kuzguna Yavrusu Şahan Görünürmüş bizimkisi o hesap. Ayrıca ; evet su hayattır amma Kökez Âb-ı Hayattır.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız