ERZURUMLULULARIN TEPKİSİ BÖYLE OLMAZ

  • 7.02.2014 00:00

        Geçtiğimiz günlerde, memleketi Erzurum’u ziyaret eden yeni içişleri bakanı Efkan Ala, partisinin il teşkilatının düzenlediği aday tanıtım programına katılarak bir konuşma yaptı. Efkan Bey hem geçmişte işgal ettiği kritik bürokratik makamlar, hem de şu anda bulunduğu bakanlık nedeniyle, hükümet-cemaat kavgası ve yolsuzluk operasyonları konusundaki dönen dolapları bildiği için bu işlerin arkasında cemaatin başının olduğunu ima ile anlatmış.

        Bu anlatımında da, adeta meydan okuyarak; “sen kimsin biz senin ağababalarını yenmişiz” demiş. Haberi okuduğunuz da en keskin sözlerin bundan ibaret olduğunu görürsünüz. Ama cemaat basını basıyor yaygarayı, “hoca efendimize hakaret edildi”. Oysa bu ifadelerde bir hakaret yok. Sen kimsin demek hiçbir zaman hakaret olmaz. Eğer gocunulacak bir ifade varsa oda “ağa babalarınız” ifadesidir. Bu konuda Efkan Ala ile hesaplaşmak istemeleri gerekir.

        Bunu da düşünmüşler, taşınmışlar, bu ağababa lafının altından kalkmalarının zorluğunu görünce bir çare bulmuşlar. Diyorlar ki; “hoca efendinin ağababaları Erzurumlu İbrahim Hakkı dır, Alvarlı Efe Hz.leridir.” güleyim bari. Eğer onların yolundan gidiyorsa Pensilvanya da işi ne diye sormazlar mı? Ama onlarda bunun doğru olmadığını bildikleri halde toplumu yanıltmak için bir haftadır sürekli yayınlar yapıyorlar.

        Erzurum yarım milyonluk bir şehir. Bula, bula iki üç kişiyi bulup, hocaya söylenen sözlerin doğru olmadığını söyletmişler sürekli onları yayınlayıp duruyorlar. Adamlar durup dururken meşhur oldular. Başka da kimseyi bulamamışlar. Sayıları toplam on kişi ile bir şehrin tamamının içişleri bakanına tepki gösterdiğini iddia ediyorlar.

        Oysa hepimiz biliyoruz ki Erzurum’un iklimi soğuktur, ama insanının kanı çok sıcaktır. Eğer onların dediği gibi bu şehrin halkının bırakın tamamını onda biri bile tepkili olsaydı, şimdiye kadar şehrin meydanları protestolara sahne olurdu. Geçmişte bunun çok örneklerine şahit olduk.

        Bunu ölçmenin aslında kolay bir yolu var. Eğer bilmek istiyorlarsa mesela birileri gidip, Tayyip Erdoğan aleyhine bir lakırdı etsin de tepkiyi görsünler. Nasıl şehir ayağa kalkıp, bu lafları söyleyenlere nasıl haddini bildiriyor görürler. Şehrin halkının büyükçe bir bölümü milliyetçi bir ideolojide olmasına rağmen MHP genel başkanının 2007 seçimleri öncesinde miting meydanında gösterdiği davranışı nasıl cezalandırdığını unutmasınlar.

       İnsanı dehşete düşüren şey; hükümetle bir siyasi mücadeleye giren cemaatin,( artık bundan sonra cemaat de dememek lazım bunlar tam bir cemiyet) kendisini geçici bir süreliğine de olsa haklı çıkarmak için acayip senaryolar yazdığını Erzurum olayları iyice açığa çıkardı.

      Ama her şeye rağmen benim bildiğim Erzurum da yine de bu televizyona çıkarak onun lehine, Efkan Ala’nın aleyhine söz söyleyecek hiçbir insanın bulunabileceğine ihtimal vermezdim. Demek ki orada da bu cemiyetin propagandasına malzeme verecek üç beş kişi çıkabiliyormuş. Devletine kara sevdalı derecesinde bağlı bu insanların nasıl bu hale geldiklerini anlamıyorum. Hep milli olanı savuna gelmiş Dadaşların içinde de demek ki diyalogcular çıkabiliyormuş.

     Belki söylediklerim abartı sayılabilir ama bu üç beş kişinin bile cemiyetin televizyonlarına malzeme olmalarına bir Erzurumlu olarak üzüldüm. Sonra düşününce kendiside bir Erzurumlu olan F.G’ nin akrabalarından ve kuruluşlarında ücretle çalışanlardan bazılarının bu konuşmaları yapmış olabileceklerine hükmettim. Yoksa Erzurum’dan böyle konuşacak insan bulmak gerçekten zordur.

    Onun için üzülmekten vazgeçtim ve memleketimle yeniden bir kez daha gurur duydum. Cemiyet mensupları Erzurum’un Ak partiye tepkili olduğunu düşünüyorlarsa, 30 Mart seçim sonuçlarını beklesinler. Nasıl olsa mevcut muhalefet partileri ile seçim yarışı geçmeyecek. Seçim Ak parti ile cemaat arasında geçecek.

    Selamlarımla…

    

         

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız