CHP AYNI TAS AYNI HAMAM

  • 17.03.2013 00:00

 

            Bolu milletvekili sayın Ali Ercoşkun kendisini mecliste ziyaret eden sivil toplum temsilcisi seçmenleri ile fotoğraf çektirmiş. Bu fotoğrafı da paylaşım sitelerine konulmuş. Fotoğrafta görülen ziyaretçiler sarıklı ve cübbeliymiş diye Bolu da ki CHP’liler çileden çıkmışlar.

             Milletvekiline ve partisine olmadık göndermelerle onları halk nezdinde eleştirdiklerini zannediyorlar. Aydınlık ülkenin elden gittiğini, milletin asırlar öncesine götürüldüğünü, cumhuriyetin kazanımlarının yok edildiğini, devrimlerin karşı devrimle yıkıldığını anlatıp duruyorlar. 21.asrın ortalarına yaklaştığımız devrimizde hala kılık kıyafet bekçiliği ile ideolojilerini koruyabileceklerini zannediyorlar.

            20.asrın başlarında jandarma zoru ve idam sehpası ile sağlanan kıyafet dayatmalarının zamanının geçtiğini kendileri de çok iyi bilmelerine rağmen bunu neden yapıyorlar anlamak mümkün değil.

            Oysa daha dün insanların kıyafetlerin üzerinden devrimleri korumanın imkansız olduğunu anlayıp, çeşitli illerde başörtüsü ve çarşaf açılımı yapan kendileri değil miydi? Bugün bu yorumları dün yaptıklarının açılımlarla çeliştiğini bilmiyorlar mı? Biliyorlar, ama kafaları karışık.

           Hala halkın isteklerinin devlet katında karşılanması gerektiğine karar veremiyorlar. Eğer halkın istekleri göz ardı edilirse halktan oy alamayacaklarını aynelyakin uzun süreden beri yaşıyorlar, biliyorlar. Kendilerine göre halkın istekleri karşılanırsa, bu halk tepeden inme devrimler ve dayatmalarla yerine inancına uygun yaşamayı tercih edecek. Buda “halka rağmen halk için” saçmalığına uymuyor. Bunun için kafaları karışık ve ikilem içindeler.

           Fotoğraftaki kıyafetler, bu milletin bin yıldan beri kullanılan, inancına uygun olduğu düşünülen kıyafetlerdir. Kendi inancına töresine, geleneğine uygun kıyafetler tepeden inme devrimlerle bir süre yasaklandı diye bu büyük millet bin yıllık kıyafetinden vazmıgeçecekti. Tabiî ki vazgeçmedi. Hem de idamlara jandarma copuna rağmen vazgeçmedi. Devlet dairelerinde kılığından kıyafetinden dolayı horlanıp azarlanmasına rağmen, buralara gitmekten vazgeçti, kıyafetinden ve sakalından vazgeçmedi.

            Özgürlüğü sadece kendileri için istemeye alışkın bu zümre başkalarının özgürlüğüne asla tahammül edemez. Onlarca yıl bu ülkenin okumak isteyen genç kızlarına kan kusturdular.  başörtüsü özgürlüğüne yönelik her girişimi engellemek için olmadık faaliyetlerin içine daldılar. Ne orduyu göreve çağırma kaldı, ne anayasa mahkemesini ve yüksek yargıyı etkileyip, çıkarılan yönetmelik, yasa ve hatta anayasayı iptal ettirmeler kaldı. Ama verdikleri özgürlük mücadelesi ile genç kızlarımız bunlara pes dedirtti.

            Şimdi toptan bu yenilmişliğin ezikliği içinde sağa sola saldırıyorlar. Bu fotoğraf için koparılan fırtına da bu ezikliğin eseri. Oysa kendilerinin hayat tarzına giyimlerine kuşamlarına karışan yok. Onlarında başkalarına karışmayıp saygı göstermeleri gerekmez mi? Hayır, ne mümkün. İlle de bu beylerin devri iktidarlarında çıkarılan kanunlara bağlı kalınıp, devletin ideolojisini partilerinin programına uygun olarak devam ettirmek gerekir. Bunun dışındakiler karşı devrimdir.

           1920- 1930larda parti programlarını anayasaya koyup, bunları da darbelerle sağlamlaştırıp, “değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez” diye anayasaya koydurunca milletin taleplerini bastıracaklarını zannettiler. Eğer millet bunlara razı olacak olsaydı, CHP den başka bir partiye gerek duymazdı. Oysa millet ne bu partiye nede ideolojisine asla razı olmadı. Onun içinde çok partili hayata geçildiği günden beri bu partiye tek başına iktidar vermedi. Bundan sonra da vermeyeceği gün gibi aşikar.

          Bunu parti yöneticileri de çok iyi bildiği için, ideolojilerinden taviz vermek uğruna halkın bu taleplerine sıcak bakıp, oy artırdıkları dönemler oldu. bunu en iyi örneği Bülent Ecevit idi. “inançlara saygılı laiklik” deyip oy aldı. Milletin seçip parlamentoya gönderdiği tesettürlü vekile çıkışıp çemkirince de yerin dibine batırıldı.

          Bolu da ki CHP’liler hala akıllanmamış olacaklar ki,muhalefet olsun diye sarığa, cübbeye saldırıyorlar. Eğer muhalefet yapacaksanız inançları, kıyafetleri değil iktidar partisinin sakat uygulamalarını eleştirin. Bunları bulamıyorsanız siyaset de yapmayın. Bu siyaset size de partinize de bana göre zarar verir.

          Selamlarımla…..

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız