FESTİVALLER VE FARKLARI

  • 26.09.2011 00:00

 

 

         Şehit cenazelerinin arka arkaya geldiği, ocaklara ateşlerin düştüğü, İslam dünyasının çok büyük bir bölümünün, işgal, savaş, açlık, tecavüz, kıtal ve zulüm altında inlediği şu günlerde, bazı yerel yöneticiler yurdum insanın eğlendiriyor. Festivaller düzenleyip, su gibi içkiler akıtarak, “tavuk güzeli” seçerek, bazıları İsrail den şarkıcı guruplar getirerek, bazıları “bira festivali” adı altında gençlere ölene kadar içki içirerek, belediyecilik!!! yapmaktadırlar.

         Ankara Kızılay kumrular sokakta masum vatandaşların canına kast için, bomba atıldığı günlerde, ilçesinde bu elim olay olan, Çankaya ilçe belediye başkanı eğlence düzenliyor. Hem de Mavi Marmara şehitlerine ve İsrail’le savaşın eşiğine gelmemize inat…

         Bununla da kalmayıp, eğlence de şarkı söylemek için İsrail den şarkıcılar getirerek bu eğlenceyi düzenliyor. İsrail’le Türkiye’nin savaşın eşiğine gelmesi onları çok ilgilendirmiyor. Öyle ya; mademki iktidar partisi kendi partileri değil, o halde, iktidar kime karşı olursa olsun, kiminle savaşırsa savaşsın, ülke insanı İsrail askerince öldürülürse öldürülsün onlara göre önemli değil. Onlar için kendi vatandaşları; “eğer kendileri gibi düşünüp, inanmıyorlarsa, İsrail’in onları öldürmesi önemsizdir.” Hem İsrail, haklıdır. “Neden izin almadan oraya gittiler ki”  “meşru güç İsrail”dir!!!

        Bir başka belediye de, insanlarınızın şehit olması, Türk ve İslam dünyasında zulümlerin devam etmesi karşısında adeta bayram ediyor. Şehirde; silahıyla, parası ile gücü ile terörü destekleyen bir ülkenin kendi için düzenlediği “bira Festivali”ni örnek alıyor. Onların reklamlarını üste para vererek yapıyor. Gelişmiş ülkeler vatandaşlarını alkolizm belasından kurtarmak için çok büyük masraflar ederken, onlar, gençler alkole alışsın diye parasız içki dağıtıyorlar.

         Bu belediyeler, bunları yaparken; ne partililerinden, nede parti merkezlerinden tepki görmüyorlar. Eğer tepki gösterenler olduysa bile, basına yansıyanına ben rastlamadım. Esasen CHP den böyle bir tepki de beklemiyorum. Bu konularda duyarsız ve halkın değerlerine, “Fransız” oldukları için zaten 60 yıldır tek başlarına iktidar olamıyorlar.

               Halkın değerlerine duyarlı olduğunu her fırsatta söyleyen, Ak partili bazı belediyelere ne demeli, onların bu konularda CHP den farkı var mı? Çeşitli vesilelerle bazı duyarlı insanlar tarafından “bunların CHP den farkı yok” dendiğinde, bazı Ak partililer alınıp güceniyorlar.

         Gelin mukayese yapalım. Ak partili Bolu belediyesinin Çankaya ve Antalyalı CHP li belediyelerden farkı var mı?  Onlarda en az CHP’li belediyeler kadar İslam dünyasına, şehitlerimize, açlığa, zulme ve İslami değerlere “Fransız” değiller mi?

         Ama hakların yemeyelim gene de bazı farkları var. Onlar beleş içki vermediler. Onun yerine kendi memleketinin kızlarını yarı çıplak milletin önüne çıkarıp, “tavuk güzeli!!!” pardon piliç güzeli!! seçtiler.

         Diğer belediyeler, buna cesaret edemezlerdi. Ak partili belediyenin kimseden ve hiçbir şeyden korkusu, çekingesi olamadığı için bunu yaptılar. Aradaki en önemli fark bu…

         Selamlarımla….

         

               

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız