“ASASIZ MUSALARIN DESTANI”MAVİ MARMARA

  • 27.07.2011 00:00

 

         Bu yazımda sizlere yeni yayınlanmış bir kitaptan söz etmek istiyorum. Eminim birçoğunuz bu kitabi görmüş ya da duymuşsunuzdur. Ben bu kitabı, muhterem Nurettin Yıldız hocamız sayesinde gördüm.

         Yazı başlığından da anlaşılacağı üzere; tahlil yayınları tarafından yayınlanan bu kitap, Mavi Marmara faciasında hayatlarını Filistinli mazlumlar ve özellikle Gazzeli çocuklar için feda eden mübarek şehitlerin destanını anlatıyor. Kitabı yayına Abdullah Ceylan kardeşimiz hazırlamış. Bu eser başta şehitlerin çocukları, yakınları, Filistinli çocuklar ve sosyal doku derneği adına kutlu yolculuğa katılan gazi Yavuz Baysan kardeşimize ithaf edilmiş.

         Biz Türkiyeli Müslümanların yaptığımız işi hep baştan savma bir anlayışla yapmaya alışık olduğumuz cümlenin malumudur. Ama hazırlanan bu kitap benim bu konudaki kötümser fikirlerimi yıktı. Bu eser hakkı verilerek, şehitlerimize yaraşır bir özenle hazırlanmış. Eseri elime alıp karıştırdığım da, göğsüm kabardı. Bu kitabı hazırlayan kardeşlerimle aynı duygu ve düşünceleri paylaştığım için iftihar ettim, şükrettim.

         Bu kitabın baskı kalitesinden, kâğıt kalitesine, içinde yer alan resimlerin muhteşemliğinden, dokümanların yerli yerinde kullanılma beceri ve özenine diyecek hiçbir şey yok.

         İçeriğine gelince; eserin en muhteşem yönü içeriği. Eserin önsüzünden hemen sora yaklaşık 40 sayfalık kısım, Muhterem Nurettin Hocamızın konu ile alakalı yaptığı muhteşem manifesto niteliğindeki konuşmasına ayrılmış. İnancımıza göre şehit olmanın itikadi ve fıkhi yönü en beliğ bir şekilde anlatılmış. Bana şahsen çok öğretici, ufuk açıcı geldi. Çok istifade ettim. Daha sonraki bölümlerde, şehitlerimizin kısaca hayatları ve kişisel özellikleri anlatılmış. Ama ağlamaktan okumaya fırsat bulmak mümkün değil.

            Bir taraftan şehitlerin aziz hatıralarını, imrenerek birazda; “ben neden yoktum” diye hayıflanarak okurken, diğer taraftan kalbinizin yumuşadığını,

böyle fedakar Müslümanlarla aynı coğrafyada ve zaman dilimin de yaşadığınız için teselli buluyorsunuz. Bu sayede Allah rızası için gözlerinizden hesapsız ve riyasız iki damla yaş geliyor. Bunun ahret için ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz.

         Bize bu duyguları yaşatan şehitlerimize minnet duygularımızı ve hayır dualarımızı gönderirken, başta muhterem Nurettin Hocamıza, kitabı yayına hazırlayan, Abdullah kardeşimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyor, Allahın( c.c ) kendilerinden razı olmasını diliyoruz.

         Selamlarımla….           

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız