1.YILIMIZI TAMAMLADIK

  • 1.06.2011 00:00

 

         2010 Yılı nisan, mayıs aylarında, Emin Candan bey kardeşimiz kafasında oluşturup, bizimle paylaştığı. “internet gazeteciliği” fikrine yabancıydım. Birkaç seneden beri mevcut siteleri takip etmeye çalışmama rağmen bunların nasıl yapıldığına dair en ufak bir bilgim yoktu. (halen de yok ya) kendisine bu konuda herhangi bir katkımın olamayacağını anlattım.

         Benden “kültürel birikimimi” paylaşmamın yeterli olduğunu söylemesi üzerine elimden geleni yapmaya çalışacağıma söz verdim. Ve ilk günden beri bunu yapmaya gayret ediyorum.

         Geri dönüp bakınca aradan bir yıl geçtiğini anladım. Bu süre zarfında, daha önce hiçbir gazete ve yayın organında tek bir satır yazmamış olmanın acemiliği yazılarım da sırıtıyordu. Halende bu durum devam ediyor. İçeriği belli bir kültürel birikimin ipuçlarını vermesine rağmen yazı yazma acemiliği iyice sırıtıyordu.

         Ama zaman geçtikçe bu “acemiliği” aşabileceğim konusunda kendime güvenim gelmeye başladı. Yazsısı okunabilen bir amatör olabilmem için yazmaya devam etmekten başka bir yol olmadığını anlamaya başladım.

         “iyi yazmak, iyi yazar olmak” gibi bir iddiam hiç olmadı. Bundan sonrada büyük bir ihtimalle de olmayacak. Ama kendi kendime yaptığım “düşünce eksersizlerini” site takipçileri ile paylaşmanın zevkini yaşadığımı belirtmeliyim.

         Düşünceler ne kadar “uçuk” veya “yerinde”dir, bu tartışılabilir. Ama önemli olan bu düşüncelerin ifade edilebilmesi ve paylaşılma imkânı bulabilmesidir. Düşünce özgürlüğü bir anlam ifade etmez. Önemli olan bu düşüncelerin ifade edilebilmesidir. Asıl olan “ düşünceyi ifade özgürlüğü” dür.

         İşte 1. yılını idrak eden bu site, bana bunu sağladı. Bunun için Emin Candan beye teşekkür ederim.

         Sitemiz; siyasetin sokağa hâkim olduğu, referandum öncesi yayına başladı. Gündeme uygun yazılar yazma zorunluluğu nedeniyle hep bu kabil yazılar yazmak zorunda kaldık. Aradan kısa bir zaman geçmeden bu sefer genel seçim atmosferi iyice ortalığı kaplayınca yine aynı minval üzere yazılar çoğunlukla yazıldı. Sitemiz bu iki siyasi olay dolayısı ile bütün siyasi fikirlere açık oldu. Her fikirden insan rahatça fikrini herhangi bir engel ve ayıplama ile karşılaşmadan yazabildi. Bu çok önemli bir kazanımdır.

         Burada yazmaya başladığım sıralarda mahalli basından bazı arkadaşlar, kendi gazetelerinde de yazmamı istediler. Bende yazmaya başladım. Ama gazete içinde ki bazı insanlara fikirlerimiz ağır gelmiş olacak ki, fikre fikirle cevap vermek yerine, bu fikirleri “aşağılama” ile cevap verme yoluna gidildi. Ve bu durum; maalesef gazete yönetimi tarafından engellenmedi. Fikirler engellenmemeli, ama aşağılanmaya de çanak tutulmamalıydı. Bunu yaşayınca; takip ettiğiniz bu sitenin “her fikre eşit” mesafede olduğunu, yazı yazanları fikri yakınlık kıstasına göre değerlendirme yapılmadığını ve bunu yapmanın “çok ayıp” saydığını, eskilerin tabiri ile “aynel yakin” anladım. Bunun içinde teşekkürler.

         Daha nice yıllar yayın yapması temennisi ile….

         Selamlarımla….

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Tayyar M.
    Tayyar M.
    24.05.2011 21:07

    Haftaya FİNALLER bile bitiyor, bu turnuvanın akibeti hala belirsiz. Lütfen gerekli açıklamaları yapın artık!

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız