Önce araçlarına arızalı süsü verip trafiği tıkıyorlar"> Önce araçlarına arızalı süsü verip trafiği tıkıyorlar" /> Önce araçlarına arızalı süsü verip trafiği tıkıyorlar">

BU PLAN ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİRİR

Önce araçlarına arızalı süsü verip trafiği tıkıyorlar, sonra satışa başlıyorlar.

BU PLAN ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİRİR
8.05.2012 - 11:08

 

TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN HABERLER-Önce araçlarına arızalı süsü verip trafiği tıkıyorlar, sonra satışa başlıyorlar. İKİ ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün seyyar satıcılarla ilgili araştırması, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. E-5 Karayolu üzerinde yoğun trafikte çiçek, simit, meyve, su ve oyuncak gibi malzemeler satan seyyar satıcıların, akşam saatlerinde araç arızası bahanesiyle trafiği sıkıştırdığı ve satış yaptığı anlaşıldı.

 

903 SEYYAR SATICI YAKALANDI

 

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, otoyollardaki MOBESE ve İBB kameralarını inceleyerek seyyar satıcıların başvurduğu inanılmaz bir yöntemi gözler önüne serdi. Buna göre, çok sayıdaki seyyar satıcı, büyük araçlarla trafiğin akıcı olduğu noktalara geliyor. Sürücü, seyyar satıcıları indirdikten sonra 2-3 kilometre ileride aracı trafiğin sıkışmasını sağlayacak şekilde E-5 üzerine bırakıyor. Motor kapağını açıyor ve araca arızalı süsü vererek birkaç şeridi birden kapatıyor. Böylece bir anda trafik karışıyor.

 

Yoğunluğu fırsat bilen seyyar satıcılar da satışa başlıyor. Seyyar satıcıların bu yöntemle, uzayıp giden araç konvoyunda satış yaptığı, ellerindeki ürünlerin bitmesinin ardından ise araçlarını kaldırdıkları tespit edildi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerinin seyyar satıcıların bu yöntemi uyguladığını tespit etmesinin ardından nisan ayı içinde 902 seyyar satıcı gözaltına alındı, kanun maddesi gereğince 70 TL para cezası kesildi. Polis, seyyar satıcıların otoyol trafiğini karıştırmaması için de E-5 ve yan yollar üzerinde önlem aldı.

 

POLİS NÖBETTE

 

Belirlenen noktalarda sabit ekip otosu bekliyor, seyyar satıcıların otoyola çıkması engelleniyor. Bu arada seyyar satıcıların sattığı sularla ilgili de zabıta ekipleri inceleme başlattı ve yollarda satılan suların çeşmelerden doldurulduğu belirlendi.


Editör: E. Candan