"AA KALİTE BİR KURULUŞ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı'nın, Türkiye'nin en saygın ve yüz akı bir kuruluşu olduğunu belirterek, '''AA' kalite bir kuruluş'' dedi.

10.02.2012 - 20:30

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı'nın, Türkiye'nin en saygın ve yüz akı bir kuruluşu olduğunu belirterek, '''AA' kalite bir kuruluş'' dedi.

AA Editör Masasının konuğu olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA editörlerinin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Bakan Yıldırım'a AA'nın faaliyetleri ve 100'üncü yıl hedefleri hakkında bilgi verdi.

Haberin hızına yetişmenin zor olduğunu ifade eden Öztürk, ''Haberi üretip, dağıtıyoruz. Biz un üreticisiyiz, kendimizi öyle tanımlıyoruz. Fırınlar da gazete ve televizyonlar. Kimi poğaça yapıyor, kimi ekmek... '' dedi.

Bakan Yıldırım'ın ''Bakkallar da biz mi oluyoruz'' şeklindeki esprili sorusu üzerine Öztürk, ''Yok, siz fırından ekmek alan oluyorsunuz'' cevabını verdi.

Ajansın 100'üncü yıl vizyonu hakkında da bilgi veren Öztürk, ''Hedefimiz, dünya üzerinde örgütlenip, haber ihtiyacımızı kendi kaynaklarımızdan karşılamak. Mesela Suriye'nin Humus kentinde olaylar var. Oradaki olayların haberini Türkiye, Reuters, AP ve AFP'den alıyor maalesef. Bizim niyetimiz Ortadoğu'da bir numara olmak, bütün haber akışını takip edip, ikinci aşamada da dünyanın ilk 5 ajansından biri olmak. Bu yöndeki master planımızı tamamladık, bütçemizi hazırladık. Hükümetimiz de onayladı, yola çıktık'' diye konuştu.

Arapça haberin Arapça, İngilizce haberin İngilizce yazılacağını anlatan Kemal Öztürk, ''Yani çeviri yapmadan... Haberi Araplara yaptırıp, Araplara yayımlayacağız, biz kontrol edeceğiz'' dedi.

Anadolu Ajansı'nın Anonim Şirket olduğu için yabancı vatandaş da çalıştırabildiğini bildiren Öztürk, AA'da şu anda 550 civarında kadrolu ve sözleşmeli, 1.900 civarında da kaşeli muhabir çalıştırıldığını, 2020 yılında sözleşmeli personel sayısının 1.500'e çıkartmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

-Yolda kalınması tedbirsizlik-

 

Sohbet sırasında son dönemdeki yağışların yollara etkisini de değerlendiren Yıldırım, son zamanlarda etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kapanan yolların kış şartlarından kaynaklanmadığını, tedbirsiz yola çıkmaktan kaynaklandığını söyledi. Yıldırım, ''Bir tır kayıyor mesela, yolu enlemesine kapatıyor. Ondan sonra yaklaşık 4 saat oraya ulaşmak bile başlı başına bir iş oluyor. Genelde tedbirsizlikten kaynaklanıyor. Çivili lastik, orijinal kar lastiğiyle yola çıkılması durumunda yolda kalınmaz. Ancak, Türkiye'de öyle bir alışkanlığın yok'' diye konuştu.

AA Genel Müdürü Öztürk'ün canlı yayınla toplantıya katılan yurt içi ve yurt dışı editörleri kastederek Bakan Yıldırım'a, ''Burada anında hava durumunu da öğrenmeniz mümkün'' demesi üzerine, Bakan Yıldırım, memleketi Erzincan'daki hava ve yol durumunu sordu. Erzincan'dan canlı bağlantı yapılan Sivas Bölge Müdürü İsa Sansar, dün kar yağışının olduğu Erzincan'da havanın açık olduğunu söyledi.

 

-1.200 aboneye servis-

 

Kemal Öztürk, Bakan Yıldırım'ın, Türkiye'nin en büyük haber ajansı olan AA'nın en önemli masası olan Editör Masası'na yaptığı açıklamaların 1.200'ün üzerindeki abonesine yayın yapılacağını söyledi.

Yıldırım da kendisine verilen bu fırsat için teşekkür ederek, ''Anadolu Ajansı, ülkemizin en saygın, yüz akı bir kuruluşumuz. AA kalite bir kuruluş. Dolayısıyla sizlere konuk olmak, sınırlı da olsa görüşlerimizi paylaşmak ve faaliyetlerimizi anlatmak fırsatı bulduk. Sizlere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım'ın AA editörlerinin sorularına verdiği yanıtlar yarın ve pazar günü de AA tarafından servis edilecek.

(AA )


Editör: E. Candan