Mayen beşinci kez ihracat şampiyonu

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), alt sektörlerden oluşan 17 kategoride 2020 yılı ihracat şampiyonlarını açıkladı.

Mayen beşinci kez ihracat şampiyonu
31.12.2021 - 14:34
Kaynak: Haber Merkezi

Her yıl düzenli olarak açıklanan ve Türkiye'nin hizmet ihracatçıları arasından seçilen “Hizmet İhracatı Şampiyonları” listesinde, Telekomünikasyon Hizmetleri kategorisinin birincisi Mayen oldu.
 
“İhracatımızı 46,2 milyar dolar seviyelerine çıkardık”
Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Başkanı İlker Aycı yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin en genç ihracatçı birliği olmamıza rağmen, üye sayımızı kısa sürede 2 binin üzerine, COVID-19 pandemisinin yıkıcı şartlarına rağmen ihracatımızı da 46,2 milyar dolar seviyelerine çıkarmayı başardık. Sektörümüz bu yıl aynı zamanda 21 milyar doların üzerinde bir dış ticaret fazlasına da imza atmış durumda” dedi.

“Hizmet sektöründe istihdam yaratmaya devam edeceğiz”
Mayen CEO'su Soner Cesur, “Bu yıl bir kez daha ihracat şampiyonu olduğumuz için büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz. Dünyanın lider markaları için uçtan uca yeni nesil müşteri deneyimi tasarlıyoruz ve 12 dilde müşterilerimize hizmet sağlıyoruz. Bir kez daha çağrı merkezi sektörünün yabancı dilde hizmet veren en büyük oyuncusu olarak ödüllendirilmek, müşteri deneyiminde her gün daha da iyisini yapmak adına bizi motive ediyor. Hizmet sektöründe istihdam yaratmaya devam ederken bir yandan da ülkemizin döviz girdisini artırmak için var gücümüzle çalışarak Türkiye'nin hizmet ihracatına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
2020 ve 2021 yıllarında birçok farklı ödüle layık görüldüklerini söyleyen Cesur, “İş dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Stevie Uluslararası işletme Ödülleri'nde 2016 yılından beri "Yılın Şirketi", "Yılın İnovasyonu", "Kurumsal Öğrenme" "İş Teknolojisi Çözümü" ve "Yılın En İyi Yeni Ürünü" kategorilerinde altın ödül sahibiyiz. Bu yıl ayrıca Contact Center World Ödüllerinde EMEA bölgesinin en iyi çağrı merkezi seçildik. Organizasyonumuzun böyle ödüller ve başarılarla taçlandırılmasını sağlayan tüm ekip arkadaşlarıma azimli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Yeni yılda da müşteri deneyiminde çıtayı daha da yukarı çıkarmak için azimle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“Hizmet İhracatı Şampiyonları” listesinde kendi kategorilerinin birincisi olan diğer şirketler ise; Türk Hava Yolları, Ford Otomotiv, Türk Hava Yolları Teknik, Çelebi Havacılık Holding, Acıbadem Sağlık, Türkiye Halk Bankası, Destek Patent, Bahçeşehir Üniversitesi, Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım, Yapı Merkezi, TAV Havalimanları Holding, N.K.Y Mimarlık Mühendislik, ETA Group, Ekol Lojistik, Taleworlds Entertainment Yazılım Teknolojileri oldu.


Editör: N. Taşlı