Çin’in mal ticaret hacmi, 6 trilyon dolara ulaşacak

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2021’de Çin’in toplam mal dış ticaret hacminin 6 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

 Çin’in mal ticaret hacmi, 6 trilyon dolara ulaşacak
31.12.2021 - 14:32
Kaynak: Haber Merkezi

Ticaret Bakan Yardımcısı Ren Hongbin düzenlenen basın toplantısında 2021’de mal dış ticaret hacminin geçen yıla göre yüzde 20’nin üzerinde ve yaklaşık 1,3 trilyon dolarlık bir büyüme kaydetmesinin beklendiğine işaret etti. Ren bu büyüme hacminin geçen 10 yılın toplam büyüme hacmine eş değer olduğuna vurgu yaptı.

Ren, Çin ile yeni yükselen piyasalar arasındaki ticaret ilişkilerinin günden güne yoğunlaştığını ve yılın ilk 11 ayında Çin’in yeni yükselen piyasalara yönelik gerçekleştirdiği ihracat hacminin, ülkenin toplamının yüzde 49,5’ine tekabül ettiğini ifade etti.

Ocak-Kasım aylarında Çin’in özel işletmelerin yaptığı ihracat hacminin, ülkenin toplam ihracat hacminin yüzde 58’ini oluşturduğuna dikkat çeken Ren, ayrıca dış ticarette yeni bir iş modeli olan sınır ötesi e-ticareti desteklemek amacıyla şimdiye kadar 2 binden fazla denizaşırı depo inşa edildiği bilgisini de paylaştı.


Editör: N. Taşlı