Düzce’nin ünlülerini kitaplaştırdı

Düzce Postası Gazetesi sahibi Gazeteci-Yazar Aydın Maradit tarafından kaleme alınan ‘100 Ünlü Düzceli’ kitabının lansmanı yapıldı. Geniş katılımla gerçekleşen lansman programına kitapta yer alan bir çok önemli isim ve yakınları katıldı.

Düzce’nin ünlülerini kitaplaştırdı
11.07.2021 - 14:13
Güncelleme 11.07.2021 - 14:15
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce Postası Gazetesi sahibi Gazeteci-Yazar Aydın Maradit tarafından derlenen ‘100 Ünlü Düzceli’ kitabının lansmanı yapıldı. Geniş katılımla gerçekleşen lansman programına kitapta yer alan bir çok önemli isim ve yakınları katıldı. 


   Düzce Postası Gazetesi sahibi Gazeteci-Yazar Aydın Maradit tarafından yazılan ‘100 Ünlü Düzceli’ kitabının lansmanı yapıldı.

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ev sahipliğinde Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde gerçekleştirilen lansmana, spordan sanata, ticaretten siyasete birçok branşta Düzce’ye hizmet vermiş ünlü isim ve yakınları katılım sağladı. 

MARADİT’TEN BAŞKAN ÖZLÜ’YE DESTEK TEŞEKKÜRÜ

   Verilen kokteylin ardından Celil Yağız Konferans Salonunda gerçekleşen lansmanın açılış konuşmasını kitabın yazarı Aydın Maradit yaptı.  Maradit, 10 yıl önce Düzce Postası Gazetesinde başlatılan ünlü Düzceliler çalışmasını, bugün itibariyle bir kültür yayını olarak kitaplaştırdıklarını söyleyerek, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye kitabın basılmasındaki katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür etti. 

MARADİT; “BİR KASABANIN ŞEHRE DÖNÜŞMESİNİ CANLANDIRIYORUM”

  Aydın Maradit şöyle konuştu; 

   “Yazdığım bu kitabı Belediye’nin sahiplenmesi geçmişe saygıdır ve gurur vericidir. Geleceğimiz geçmişimizden güç alır. Okuyunca siz de göreceksiniz Türkiye’nin hiçbir yerinde bu tarz bir kitap olduğunu sanmıyorum.

   10 yıl önce  bir araştırma başlattım. Kendi tanıdıklarım, yaşadıklarım, yaşlılarımızın  anlattıkları, muhabir arkadaşların topladıkları bilgiler, kendinden ankete katılanlar… Bütün bunları gazetede 100 Ünlü Düzceli diye bir isim verip yayınlamıştım.

   Şimdi ise bu kitap çok farklı. Yeni baştan daha kapsamlı yazdım.

   10 yıl önce gazetede yayınladıklarım kaynaklarımdan biri oldu. Edindiğim yeni bilgilerle ve farklı bir bakış açısı ortaya koyup zenginleştirdim.        

   Düzce’nin geçmiş yaşantısından kesitleri daha fazla ön plana çıkardım. Baş aktörleri ise simgeleştirdim.

   Kitapta biyografik bilgiden çok, eski Düzce’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal yaşantısından kesitler veriliyor.

   Büyük bölümde, ‘bir kasabanın şehre dönüşmesini canlandırıyorum. Ve başrollerde yer alan figürlerden bahsediyorum’ diyebilirim.

   Ancak, parlayan birer yıldızımız olan kişilerin kendi hallerini ön plana çıkardığım sayfalar da var.

   Kitaptaki her bölümü,  yol boyunda kurulup,  yayılan eski bir kasabayı konu alan kısa filmler gibi görüyorum.

   ‘Okuyacak olanlar ne der’ bilemem ama…

   Böyle bir dökümanın yayınlanması ile Düzce’de geçmişin izleri ortaya çıkmış oluyor.”  

ÖZLÜ; “GELECEK NESİLLERİMİZE, GENÇLERİMİZE AKTARMAK İSTEDİK”

   Kitapta adı geçen 100 ünlü Düzceli’ye yönelik slayt gösterisi gerçekleştirilmesinin ardından konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Uzaktan-yakından gelen tüm dostlarımız bugün burada bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bundan 10 yıl önce Aydın Bey’in gazete üzerinden başlatmış olduğu çalışmanın karşılığını bugün hep birlikte görüyoruz.  Düzce için emek vermiş, büyümesinde ve gelişme katkıda bulunmuş büyüklerimiz bugün bu kitabın içerisinde. Bunu gelecek nesillerimize, gençlerimize aktarmak istedik. Geçmişin Düzce’sini bilsinler istedik” dedi. 

“HEP BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

   Belediye olarak yaptıkları çalışmalardan da kısaca bahseden Başkan Özlü, Millet Bahçesi, Kent Estetiği Projesi ve Cedidiye Meydan Projelerine yönelik son duruma yönelik katılımcıları bilgilendirerek, “Düzce çok güzel bir yer. Bunu Türkiye’de gezmediği yer kalmamış Dünya’da da aynı şekilde birkaç yer dışında dolaşmış biri olarak söylüyorum.  Belediye olarak biz de daha güzel olması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizi hep birlikte güzelleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

   Başkan Özlü, konuşmasının ardından sırasıyla Düzceli ünlü iş insanı Hamit Şerifoğlu, Muhasebeci Ahmet Güney, Milli Basketbolcu Engin Bayev,  Türkiye’nin ilk iftar duasının yazan Doç. Dr. Faruk Ermemiş ve Düzce Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na yayınlanan ‘100 Ünlü Düzceli’ kitabını hediye etti.

   Lansman, kitabın katılımcılara dağıtımı ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. 


Editör: E. Candan