RAMAZAN AYI VE KUR’AN

  • 24.06.2015 00:00

 

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına 17.06.2015 tarihi akşamı Allah’ın izniyle kavuşacağız. Yüce Mevla, mübarek ayın feyzinden, bereketinden istifade etmeyi nasip etsin. Ramazan ayının Kur’an ile yakın ilgisi vardır. Çünkü Kur’anı Kerim bu ayda indirilme ye başlanmıştır.

Yani Ramazan ayı Kur’an ayıdır diyebiliriz. Bununla beraber bu ay hayır ayıdır, bereket ayıdır.Yapılan her türlü ibadetlerin karşılığının bire bin misli sevap verileceği bir aydır. Yüce Mevla Kur’anı Kerimde şöyle buyurmaktadır.”Ramazan ayı öyle bir aydır ki, Kur’anı Kerim onda indirilmiştir.

O Kur’anı Kerim ki, insanları doğru yola ileten, hakla batılı delillerle birbirinden ayırt eden ilahi bir kitaptır. Kim bu aya erişirse o ayda oruç tutsun. Kim de hasta veya seferi durumda olursa (bundan dolayı) tutamadığı günleri diğer zamanda tamam Lar”. Oruç ibadetine tahsis edilen Ramazan ayını özürsüz olarak oruç tutmadan geçirmek bir Müslüman için büyük kayıptır. Allah bu ayı Müslümanlara manevi nimet olarak veriyor. neden bu nimetten gereği gibi yararlanmayalım.

Peygamberimiz (sav) efendimiz bir hadislerinde şöyle buyurdular.”Kim ki, Ramazan ayının faziletine inanarak, sevabını da Allah tan bekleyerek, bu ayın gecelerini ‘ teravih namazlarıyla) ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır.” Ramazan ayının gecelerini ihya etmenin faziletini ortayı koyan Peygamberimiz, biz ümmetinden hayır ayı olan bu aya gereken değeri vermemizi arzulamaktadır.

Efendimizin bu arzusu bizim yararımızadır. Bolluk ve bereket dolu gün ve gecelere sahip olan mübarek ayda zamanımızı güzel değerlendirmeliyiz. Boş vakitlerde Kur’an okumayı ve dinlemeyi, namazlarımızı intizam içinde kılmayı sürdürmeliyiz Geceleri de imkânlar ölçüsünde Kitap okuyarak nafile namaz ve tesbihatta bulunarak değerlendirmeliyiz. Ramazan ayının bizler için önemli bir zaman dilimi olduğunu yakinen inanmalıyız. Bu inançla vakitlerimizin hakkını vermede azami dikkati göstermeliyiz.

Peygamberimiz (sav) efendimiz,”Cennet dört sınıf insana müştaktır. Kur’an okuyan,ramazan ayının orucunu tutan, diline hâkim olan, açları doyuran.” Buyurdular. Bu çarşamba günü gecesinde kılacağımız teravih namazıyla beraber Ramazan ayına girmiş olacağız inşallah. Allah bu rahmet ayının bütün Müslümanlar için feyiz ve bereketli geçmesini nasip eylesin. Amin. Her türlü dertlerin, sıkıntıların, acı ve elemlerin yok olmasına vesile olsun inşallah. Aya mahsus tutacağımız oruçları, okuyacağımız kur’anları, kılacağımız namazlarımızı ve bil umum hayır ve hasenatları Yüce Mevla bizlerden kabul buyursun. Mübarek ayın bölgemize, ülkemizi milletimize huzur, barış ve mutluluklar getirmesini Cenabı-ı Allahtan niyaz ederim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Özkan Gözütok
    Özkan Gözütok
    29.05.2012 21:12

    çok güzel ve bilinçlendirici bir röportaj. Emeğinize sağlık.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız