HAYIRLI İŞLERDE YARDIMLAŞMANIN ÖNEMİ

  • 22.07.2011 00:00

 

Yeryüzünde yaşayan insanlar her zaman ve her mekân da birbirilerine ihtiyacı olabilir. Maddi ve manevi yönden bir birilerine ihtiyacı olan insanlar, elem ve kederlerinden kurtulabilmeleri için karşılıklı yardımlaşma içinde olmaları önem arz etmektedir. Aynı zamanda maddi yönden de karşılıklı yardımlaşmaya ihtiyacı olan insanlar, bu güzel davranışların sürdürülmesinde dikkatli olmalıdırlar.

 Yüce Mevla Kur’an’ında şöyle buyurmaktadır: iyilik ve takva üzere birbirileriniz ile yardımlaşınız. Günah ve düşmanlık üzerinde yardımlaşmayınız. Allah’ın (azabın)dan korkun. Çünkü Allah’ın azabı çok şiddetlidir. Maide -2

 İnsanları Allah’ın sevgisine, rızasına götürecek işlerde onlara destek olmak, insanların kemale ermesine vesile olacak işlerde onlara imkân vermek kişiyi Allah’ın rızasına erdirir. İnsanların dünyaya geliş gayesi şeytani ve nefsani işlerden beri olmak, Hakka ıktiba ederek hayatını sürdürmektir.  Bunun için dikkatli olmak gerekiyor. Toplumun huzurunu, mutluluğunu, dirlik ve birliğini bozan her türlü söylem ve eylemlerden uzak olmak gerekir. Aynı zamanda yararlı davranış sergilemeyenlere, güzel söz söylemeyenlere yardımcı olmamak, Allah’ın isteğidir.

 Peygamber (Sav)  Efendimiz  “ Hayırlı bir işe önderlik eden o işi yapan gibidir.” Buyurdular. Hayırlı işte Allah’ın rızası vardır. Ona destek olan da aynı sevabı alma hakkına sahiptir. Bunun tersi ise kişiyi Allahın sevgisinden mahrum bırakır. Biz bu dünya ve ahrete yar olacak işlerle meşgul olmalıyız. Bu anlamda topluma faydası olmayan her söylem ve eylemden  kaçınmalıyız.

 Toplum içinde yaşayan ve insanlık için faideli işler üreten, sorumluluk duygusu içinde hareket edenlere maddi ve manevi  yönden destek olmalıyız ki, bunların sayısı artsın. Buna bağlı huzur ve güven oluşsun. Toplumda hayırı sevenlerin, üretkenlerin, insanların derdine derman olanların sayısı ne kadar artarsa o denli sevgi saygı oluşur. İnsanlar bir birilerine güvenir halde olurlar. Bu tablo bizleri Allah’ın sevgisine kavuşturur

 Yardımlaşma ve dayanışma toplum huzuru için olmalıdır. Bunun tersi bizleri sevgi ve saygıdan mahrum bırakır. Birbirimize olan güvenimizi yok eder. Fitne ve fesat türer. Toplum üzerine  karanlık bulutlar hakim olur. Böyle bir hayat kimseye fayda getirmez. Aklı selim olan bizler kendimiz ve toplumumuza faydası olmayan, bilakis zararı olan işlerle meşgul olmamalıyız. Herkesin mutlu olacağı, kendine, etrafına güvenle ve yarına umutla bakabileceği hayat tablosunu hep beraber oluşturmalıyız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • kapıcı ismail
    kapıcı ismail
    2.06.2011 08:58

    Rahmetli Kemal Sunal ın Kapıcılar Kralı filminde dairesinin penceresinden sokağı seyredip ota çöpe yorum yapıp "Bunuda yazacam gasteye" diyen bir adam vardı. Ne zamandır (hatta 1 yıldır )aynı minvalde neşriyattasın üstadım. Başlığına başka içeriği başka muhalefet edeyimde renk olsun satırlar dolsun. Türkçe öğretmenimisin sen isteyen püskevit der isteyen cehape isteyen demirkırat . Yaz amca yaz bendende selam yaz. Behzat Ç. diyor ya hani "11 gün sonra ne yazacan ya la" saygılarımla

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız