GELECEĞE EVET

  • 12.04.2017 00:00

 

    Tarihimizdeki büyük değişimlerden biri olacak olan CUMHUR BAŞKANLIĞI sistemi referandumu için birkaç gün kaldı. İnşallah EVET çıkarak yönetimde istikrara, halkın seçtiği milli irade istiklale,  memleketimiz de istikbale kavuşacaktır.

    Bizim şimdiki demokrasimizin en büyük derdi; halkın seçip gönderdiği iktidarlara, askeri ve sivil bürokratik vesayet kurumları tarafından icraat yaptırılmamasıdır. Geçmişte yaşadık, koalisyonlarla veya çeşitli entrikalarla bu memlekette sayısız kurulan hükümetlere milletin seçip gönderdiği iktidarlara icraat yaptırılmamıştır. Hatta tek başına iktidara gelen hükümetler dahi çeşitli kurumlarca icraatları engellenmiştir. Bu memlekette; hep mutlu bir azınlığın, adli, askeri, akademik ve sivil bürokratik oligarşinin ve yandaşı ekonomik, siyasal kesimlerin ve beşinci kuvvet- basın denilen bir kısım yazar-çizer takımının ortak komploları ile iktidarlar kumpas içine alınmıştır. Yeni anayasa değişiklikleri tüm bu sorunları çözecektir.

    Bazıları ” CB yetkileri var, tek başına iktidarlar bu değişikliklere ne gerek vardı.” diye soruyorlar. Doğru. Şu anda CB. bazı yetkileri ve sorumsuzluğu değişiklik kabul olduktan sonra olmayacak. Şu anda CB. makamı için sorumsuz ve sonsuz yetkileri var. Bu yetkiler düzenleniyor, azaltılıyor ve sorumluluk kazandırılıyor. Ama maalesef referandumda hukukçu yazarlar da dahil bazıları hala yalan yanlış çarpıtma sözlerle halkımızı yanlış yönlendiriyorlar. Onlara cevap yazayım diyorum ama yalan yazana cevap dahi vermeye tenezzül etmiyorum.

    Yönetim istikrara kavuşuyor. Koalisyonlar tarih oluyor. Seçilen CB. ve meclis beş yıl için göreve geliyor. Yasama, Yürütme ve Yargı kuvvetler ayrılığı ilkesi tarihimizdeki en mükemmel konumuna geliyor.

    Yeni CB sistemi anayasa değişiklikleri ile benim tespitim ana başlıkları ile demokrasimiz eskisine göre daha da ileriye götürülüyor: 1-Mevcutta 18 olan seçme yaşı, seçilme yaşı da 18 yapılarak milyonlarca genç seçmene seçilme hakkı verilerek demokratik katılım artıyor. 2- Milletvekili sayısı 600 çıkarılarak seçmenin mecliste temsil oranı artıyor. 3- Askeri mahkemeler kaldırılıp sivil mahkemelere devrediliyor. 4-Sıkıyönetim uygulaması tarih oluyor. İkide bir askerin sıkıyönetim var deyip darbe hevesleri kırılıyor. 5- Meclisin verdiği güvenoyunu bizzat seçmen veriyor. 6- İkide bir mecliste gensoru manipülasyonları ile hükümet düşürme kalkıyor. C.B. bizzat atadığı bürokratlarla Meclisin denetiminde ülkeyi yönetiyor. 7- C.B. sonsuz yetkili ama sorumsuz olmaktan kurtarılıyor. Denetim ve cezai sorumluluk geliyor. Sorumlu ve halka hesap verebilir bir CB. getiriliyor. 8- C.B. ve Meclis karşılıklı feshe sahip oluyor. Seçime gidiliyor. Kriz olmadan tıkanıklık çözülüyor. 9- Yargı üyelerinde seçime yönelik rekabet kalkıyor. CB. nın AYM ve HSYK ya atadığı yargı üyesi seçme oranı ve sayısı azalıyor. Bilakis Meclis tarafından yargı üyesi belirleme hakkı geliyor. 10- Silahlı Kuvvetler Devlet Denetlemesine alınıyor. 11-Meclis güçleniyor. Kanun tekliflerini yalnızca Milletvekilleri verebiliyor. 12- Yürütmenin yasama üzerindeki mutlak hâkimiyeti oransal olarak azalıyor.

    Geçmişten ders alınarak yeni Anayasa değişiklikleri hazırlanmıştır. Geçmişte her faydalı icraata takoz olan kurumlar yeniden işler hale gelecektir. İktidarda CB ve Başbakanlı çift başlılığı kaldırılıyor. Başbakanlık yetkileri CB geçiyor. Başta seçilmiş iktidara iş yaptırmayan CB makamı tek yetkili, sorumlu ve hesap verebilir hale gelecektir.

    Geçmişteki darbeciler tarafından anayasalara milletin iktidarına set çekmek için konulan vesayet maddeleri toptan tarihe gömülecektir.

    En önemlisi tarihte iki defa Türkiye Büyük Millet Meclisimiz kendi iradesi ile anayasa hazırlamıştır. Birincisi 23 Nisan 1920 dedir. TBMM nin hür iradesi ile yaptığı ikinci anayasası da 16 Nisan 2017 de EVET denilerek onaylanacaktır. Bu anayasayı TBMM yapmıştır. Darbecilerin yaptığı anayasalara hiç bir zaman evet demedim, demem de. Benim için bu anayasa değişikliğine EVET demem için sivil olarak seçilenler tarafından hazırlanmış olması yeter de artar bile.

    Seçtiğimiz TBMM tarafından hazırlanan C.B. anayasa değişikliğine, milli iradeye inanan, seçmenin tercihine güvenen her vatandaşımızın EVET demesi gerekir.  İç ve dış düşmanlarımızın son zamanlardaki telaşı milli iradenin tecellisinin gerçekleşmesinden doğan korkularıdır.

    Millet bugünler için senelerce bekledi. Bu değişikliklere cesaret edebilecek ve imkan bulabilecek liderler bu işi yapamadı. Geçmişte bu değişiklikleri yapmak için hayal eden ve yapmak isteyen parti liderleri bu işi başaramadı. Bugün bu CB anayasa değişiklikleri 15 Temmuz Şehit ve Gazilerinin manevi huzurunda Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başarılmıştır.

    Darbeci zihniyettekiler, milli iradeye inanmayanlar, kıskananlar, vatan hainleri, iç ve dış düşmanlar, AB, ABD deki düşman odaklar ne kadar aleyhte yırtınsalar da milletimiz EVET de kararlıdır.

    Milletimize, Türkiye Cumhuriyeti’mize yeni CUMHUR BAŞKANLIĞI SİSTEMİ mübarek olsun. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • kurukumpanya
    kurukumpanya
    15.10.2012 12:18

    "Zikreyle Hak’kı her nefes / Allah bes, baki heves

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız