30 ilden 420 sporcu Boludaydı

Bolu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez yapılan ve 30 ilden 420 sporcunun katıldığı 'Okullararası Minikler Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.

30 ilden 420 sporcu Boludaydı
21.04.2016 - 15:43

Bolu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez yapılan ve 30 ilden 420 sporcunun katıldığı 'Okullararası Minikler Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Federasyon yetkileri bu müsabakaların ilk kez yapılmasını  Türk Kick Boks'unun miladı olarak kabul ettiklerini dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez yapılan 'Okullararası Minikler Türkiye Şampiyonası 17 Temmuz Spor Salonu’nda başladı. 11-12 yaş grubunda yapılan müsabakalara 30 ilden 420 sporcu katıldı.

Düzenlenen şampiyonanın açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salih Kayacı, daire müdürleri, sporcular, antrenörler ve hakem heyeti katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan proğramın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, 30 ilden 420 sporcuyu Bolu'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, sporculara başarılar diledi.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salih Kayacı, Türkiye'de ilk kez düzenlenen bu şampiyonanın Bolu'da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Bu müsabakaların Türk Kick Boks'u açısından bir milat olduğunu dile getiren Kayacı, "Hedefimiz Türk Gençliğine en iyi şekilde hizmet etmektir" şeklinde konuştu.

Bolu'nun gelecekte bütün sporların yapıldığı bir kamp merkezi olacağını dile getiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise "Bu kapsamda bizlere yardımcı olan Kick Boks Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Sporculara, hocalarına ve hakemlerimize başarılar diliyorum. Bu günlerde zor bir süreçten geçiyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Burada Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuklarımızı görünce inanın çok mutlu olduk. Hepinize başarılar diliyorum" ifadelerine kullandı.

"BURASI TÜRKİYE'NİN BİRLİK TABLOSUDUR"

30 ilden 420 sporcuyu Bolu'da görmekten son derece mutlu olduklarını ifade eden Bolu Valisi Aydın Baruş, buradaki tablonun Türkiye'nin bir birlik tablosu olduğunu dile getirdi. Bu sporcuların ileride başarılı işlere imza atacağına inandığını da kaydeden Vali Baruş, "30 ilden yaklaşık 420 sporcumuzun katıldığı 11-12 yaş grubunda mücadele eden tüm sporcu kardeşlerimiz, sizleri Bolu'da görmekten, sizleri Tabiatın Kalbi ve aynı zamanda bir spor merkezi olan Bolu'da ağırlamaktan son derece memnuniyet duyuyoruz. Spor, insanı hem fiziki hem de manevi kısmını güçlendiren bir uğraştır. Spor sayesinde zinde bir vücuda ve dayanışma ruhuna sahip oluruz. Bu açıdan özellikle bu yaş grubundaki çocuklarımızın sporla uğraşmaları onların gelecekleri açısından bizlere son derece ümit veriyor. Aynı zamanda sporun birlik ve beraberliği güçlendiren bir uğraş olduğunu ifade etmek istiyorum. Burada gördüğümüz tablo Türkiye'nin birlik tablosudur, dayanışma tablosudur, kardeşlik içerisinde yaşama tablosudur. Sporculuğun vermiş olduğu manevi güçle gelecekte ülkemize çok önemli başarılar kazandıracağınıza inanıyorum. Bundan sonra Bolu, spor müsabakalarının yapıldığı, gençlerin bir araya geldiği ve kardeşlik duygularının tüm Türkiye'ye yayıldığı ışık kaynağı olacaktır. İnşallah bir sonraki turnuvalarımızı yeni yaptığımız 3 bin kişilik salonumuzda yapacağız. Ruhunuzdan centilmenlik ve vatan sevgisi hiçbir zaman eksik olmasın. Bundan sonraki müsabakalarınızda Allah güç ve kuvvet versin. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Bolu Valisi Aydın Baruş ve protokol üyelerine Kick Boks eldiveni ve  Türk Bayrağı ile federasyon bayrağı hediye edildi.

Açılış töreninin ardından müsabakalara geçildi. Biten müsabakaların ardından ise ödül töreni yapıldı ve Bolu Valisi Aydın Baruş ile protokol üyeleri tarafından dereceye girenlere madalyaları takdim edildi.


Editör: E. Candan