BUCASPOR:2 BOLUSPOR:0

Boluspor 7’nci haftada PTT 1’nci liginin kapanış karşılaşmasında deplasmanda Bucaspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar İzmir’de pek varlık gösteremediği karşılaşmada Bucaspor’a 2-0 yenilerek haftayı puansız kapattı.

BUCASPOR:2 BOLUSPOR:0
1.10.2013 - 01:29

Boluspor teknik direktörü Ali Beykoz Bucaspor karşısına, Atacan, Cemil, Zlatkov, Hakan, Sercan, Fatih Şen, Alp, Alican, Dimitrov, Emre Kılınç, Emrah ilk 11’i ile çıktı. Teknik patron Ali Beykoz sakatlıktan kurtulan Dmitrov’u 11’de kullanmayı tercih etti.

Karşılaşma Boluspor’un vuruşu ile başladı. Maçtaki ilk tehlikeli atak 1’nci dakikada Bucaspor’dan geldi. Umut’un vuruşu Atacan’ın kucağında kaldı. Ev sahibi Bucaspor, Boluspor’a oranla karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. 9’uncu dakikada Boluspor gole çok yaklaştı. Kullanılan serbest vuruşu doğrudan kaleye gönderen Fatih Şen’in vuruşunu kaleci Ziya güçlükle kornere çeldi. Boluspor rakip kalede etkili ataklar geliştirmeye başladı.

Boluspor Dmitrov ile kullandığı serbest vuruşta golü buldu ancak karşılaşmanın yan hakemi Alican’ın topa dokunduğu anda ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

Ev sahibi ekip 14’ncü dakikada golü buldu. Bir anlık defans hatasını iyi değerlendiren Ricketts, Bucaspor’u 1-0 öne geçiren golü attı. Boluspor, Bucaspor kalesinde duran toplardan ve kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Oyunun ilk 20 dakikalık bölümünde topa daha çok sahip olan ev sahibi ekip Bucaspor oldu. Kırmızı beyazlılar bu bölümde daha oyunu kendi yarı sahasında kabul eden taraf oldu. Bucaspor hızlı ileri uç elemanlarıyla zaman zaman Boluspor kalesinde etkili ataklar buldu. Ev sahibi Bucaspor 2‘nci golü 35’nci dakikada buldu. Zafer, Bucaspor’u 2 farklı öne geçiren golü kaydetti. Bucaspor ardı ardına geliştirdiği ataklarla Boluspor defans oyuncularına zor anlar yaşattı. Boluspor teknik direktörü maçın 40’ıncı dakikasında ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Orhun oyuna girerken, Alican oyundan çıkan oyuncu oldu. Boluspor’da ilk yarıda en çok göze batan oyuncu Emre Kılınç oldu. Genç oyuncu ilk yarıda, Bucaspor defans oyuncularına en çok zorlayan isim oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi Bucaspoor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya da ev sahibi ekip Bucaspor hızlı başlayan taraf oldu. 46’ncı dakikada Atacan ile karşı karşıya kalan Ricketts topu auta attı. İkinci yarıya Boluspor biraz daha atak başladı. İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde iki takımda rakip kalede etkili ataklar geliştirdi.

Kırmızı beyazlılar, Bucaspor karşısında pozisyon bulmakta zorluk çekti. 68’nci dakikada Bucaspor yine gole yaklaşan takım oldu. Bucaspor’dan Emre, Atacan ile karşı karşıya kaldı bu oyuncunun vuruşunu Atacan güçlükle çıkardı. Boluspor teknik direktörü Ali Beykoz maçtaki ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Gökhan oyuna girdi, Emre oyundan çıktı. Teknik direktör Ali Beykoz son oyuncu değişikliğini yaptı. Cemil oyundan çıkarken, Fatih Gül oyuna girdi. Boluspor’un ilk ciddi atağı 88’nci dakikada Emrah’tan geldi. Hakan’ın ortasına iyi yükselen Emrah kafayla topu kaleye gönderdi ancak Bucaspor kalecisi Ziya gole izin vermedi. Bu pozisyonun ardından Boluspor bir kez daha Emrah ile gole yaklaştı ancak Emrah düzgün vuruş yapamayınca Boluspor farkı bire indirme şansını kaçırdı.

90+1’nci dakikada Fatih firikten gole yaklaştı ancak Bucaspor kalecisi Ziya topu kornere tokatladı. Boluspor deplasmanda pek varlık gösteremediği karşılaşmada deplasmanda Bucaspor’a 2-0 yenilerek haftayı puansız kapattı. Kırmızı beyazlılar önümüzdeki hafta kendi sahasında Ankaraspor’u konuk edecek.

Haber Burhan Yeşiltaş


Editör: E. Candan