VALİNİN TEPKİSİ STADI RAKİP TARAFTARA AÇTIRDI

PTT 1. Lig’in 22. haftasında Boluspor’un kendi sahasında oynayacağı Kartalspor maçı öncesi rakip takım seyircilerinin stada alınmayacağı açıklandı.

VALİNİN TEPKİSİ STADI RAKİP TARAFTARA  AÇTIRDI
13.02.2013 - 16:18

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Kartalspor taraftarlarının Bolu deplasmanına alınmaması kararına itiraz ederek, rakip seyircilerin stada gireceğin söyledi. 
Geçtiğimiz hafta Boluspor ile Samsunspor arasında oynanan PTT 1. Lig 21. hafta karşılaşmasının sonunda, rakip takım seyircileri ellerinde bıçaklarla sahaya inmiş stadyumdaki eşyalara zarar vermişti. Bugün toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu, hem Samsunspor maçında yaşanan olaylar hem de Kartalspor maçı öncesi alınacak tedbirleri konuştu. Toplantının sonunda Samsunspor maçının ardından saha içindeki 6 reklam panosu ve 20’ye yakın koltuğun Samsunsporlu taraftarlar tarafından kırıldığı tespit edildi. Kurul ayrıca, bu hafta sonu Boluspor ile Kartalspor arasında oynanacak olan karşılaşma öncesi Kartalspor taraftarlarını stada almama kararı aldı.
Bu karar üzerine harekete geçen Bolu Valisi İbrahim Özçimen, emniyet yetkilileriyle görüşerek, güvenlik önlemlerinin daha üst düzeye çıkarılmasını ve Kartalspor taraftarının stada alınmasını istedi. Vali Özçimen’in talimatı üzerine misafir takım tribünleri yeniden Kartalspor taraftarına açılacak.

Haber Murata Çelik


Editör: E. Candan