ABAT "FUTBOL PAZARI MENAJERLERİN ELİNDE

Boluspor Kulüp Başkanı Abdullah Abat, İskender Alın ve Emre Kılınç konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

ABAT
29.08.2012 - 21:05

 

Boluspor Kulüp Başkanı Abdullah Abat, İskender Alın ve Emre Kılınç konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Abat; “İskender’in transferi gerçekleşti. Kadromuzda görmek istediğimiz bir futbolcuydu. Bu transfer bizlere nasip oldu. İnşallah Boluspor için hayırlı olur. Bizim kadromuzda olan oyuncuların, Ali olsun Serdar olsun bu oyuncularımızın çok büyük desteği oldu. Aynı zamanda İskender’in avukatının ve menajerinin de gösterdiği samimiyet ve bizim yanımızda maddi ve manevi anlamda olmaları bu transferi noktalamamızda büyük bir etken oldu” dedi.

Abat sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bu sene zaten ilk baştan beri yönetim kurulu içinde görev dağılımı yaptıktan sonra koordineli bir şekilde bu sezonu nasıl iyi bir şekilde tamamlarız, Boluspor’un ekonomik durumunu nasıl düzlüğe çıkarırız bunun peşine düştük. Ekipler kurduk. Transfer komitemiz bir bütün halinde, koordinasyonlu bir şekilde birbirinden bağlantıyı koparmadan bir çalışma içerisine girdi. Tüm transferlerimiz transfer komitemizin bir başarıdır. Sonuçta şahıslar anlamında, değişik noktalardan devreye girmek gerekiyor. Sonuçta iki günlük yoğun bir çalışmadan sonra, İskender’in transferi gerçekleşti. Kadromuzda görmek istediğimiz bir futbolcuydu. Bu transfer bizlere nasip oldu. İnşallah Boluspor için hayırlı olur. Bizim kadromuzda olan oyuncuların, Ali olsun Serdar olsun bu oyuncularımızın çok büyük desteği oldu. Aynı zamanda İskender’in avukatının ve menajerinin de gösterdiği samimiyet ve bizim yanımızda maddi ve manevi anlamda olmaları bu transferi noktalamamızda büyük bir etken oldu. Bununla birlikte transfer komitemizdeki herkesin büyük bir gayreti oldu herkese çok teşekkür ediyorum. Bu transferin bitmesi bir zafer olarak algılanmasın futbolcunun Boluspor’a sahada verebileceği Boluspor armasına kazandırdığı değer önemlidir.  Bundan sonra sazı biz hocamızın eline verdik. İnşallah takım olarak biraz daha iyi gidersek, güzel günler bizi bekliyor. Boluspor transfer bütçesini aşmadan, altında kalarak zaten belirli bir miktarda borcumuz bulunmaktadır. Bu borcumuzu da nasıl biraz daha aşağıya çekeriz bunun peşindeyiz.”  

Abat: “Futbol pazarı menajerlerin elinde”

Boluspor Kulüp Başkanı Abdullah Abat son günlerde kamuoyunda adı sıkça söz edilen Emre Kılınç konusunda da şunları kaydetti: “  Emre, Samet ve Orhun’a göre kamp dönemlerinde daha çok A takımla idmanlara çıkan bir oyuncumuzdu. Futbol pazarı maalesef menajerlerin elinde. Çocuklar daha genç, önlerinde daha uzun seneler var. Bir takım noktalar bir takım taraflar oyuncuların kafasını karıştırıyor olabilir. Ailelerin kafasını karıştırıyor olabilir. Benim her zaman savunduğum nokta şu, futbol menajeri futbolcu pazarlama anlamında, düşünce anlamında futbolcunun yanında biraz daha düşüktür. Futbolcu kendi kararını kendi verebilecek seviyededir. Maalesef bu tarz şeyler oluyor. Basına telkin haber yaptırmak, böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Basın etik anlamında bunu kabul etmemesi lazım. Bunu kabul ederse zaten basın değildir. Birilerinin telkiniyle haber yapması doğru değildir. Basın özgür olmak zorundadır. Kendi düşüncelerini de yazabilir ama önce araştırıp neden bu noktaya gelindiğini bize veya yönetime sorması gerekiyor. Bu noktada düşünmek lazım. Emre ili de bugün uzun bir görüşme yaptık. Tabi bu görüşme sohbet havasında geçti. İkna etmek anlamında değil, sadece gerçekleri onun bildiklerini bana benim bildiklerimi de Emre’ye anlattım. Sonuçta Emre ile ilgili parasal anlamda bir sıkıntımız yoktu. Sadece sözleşmesinin uzatılıp uzatılmaması anlamında, yani Emre’nin Boluspor kulübü’nden başka bir kulübe pazarlanması anlamında bir sıkıntı vardı. Tabiî ki Boluspor menfaatleri doğrultusunda hareket ettik. Sonuçta bir sıkıntı yoktu ama belki bir iletişim kopukluğu vardı bunu da bire bir görüşmemizde çözmüş olduk. Benim söylemlerimle, izah etmemle birazcık daha duruldu. Burada dış mihrap güçler için, yönetimin ne yapmak istediğini samimi bir şekilde anlattım. Tabi biz buradan konuşup ta arkadan, farklı bir şekilde tavır izlemeyeceğiz. Biz ne konuştuysak, onu yapacağız. Özümüzde sözümüzde bir.

Haber Mustafa Özkan


Editör: E. Candan