BOLU'LU SPORCU BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ

BOLU'LU SPORCU BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ
10.10.2022 - 16:55
Kaynak: Haber Merkezi

         9 yıldır antrenörlerimizden İbrahim Damar'ın yetiştirdiği Bolu Fight Club 14 Spor Kulübü Gençler 70 kg. sporcumuz Alperen, Türk Milli Takımı adına mücadele ettiği Balkan Şampiyonasında bronz madalya kazanarak gururumuz oldu.

         5. Açık Balkan Wushu Kungfu Şampiyonası 11 Ülkeden 1100’ün üzerinde sporcunun katılımıyla 4-10 Ekim 2022 tarihleri arasında Türkiye’nin Afyonkarahisar şehrinde düzenlendi. 
           Şampiyonanın Açılış Seremonisi Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu Başkan V. Abdurrahman Akyüz, Afyon Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Bulgaristan Wushu Federasyonu Başkan Yardımcısı Petar Dargoev, 15 Temmuz Vatan Şehitleri Ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç’ın da katılımıyla gerçekleşti. Almış olduğu Türkiye derecesinden dolayı milli takıma seçilen sporcumuz Wushu'nun Sanda dalında eleme ve çeyrek final etaplarının ardından yarı finale kadar Bolu ve Türkiye'nin adını taşıdı. Hem milli sporculuğu hem de uluslararası dereceyi ilimize getirdi. Antrenörü İbrahim Damar, Wushu Budokaido dalındaki 2020 Avrupa Şampiyonluğunun ardından bu dereceyle çalışmalarının karşılığını aldıklarını, destekleyen herkese teşekkürlerini sunduğunu çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edecekleri ifade etti.


Editör: E. Candan