Abat Özcan’a bir yüklendi pir yüklendi

Abat Özcan’a bir yüklendi pir yüklendi
30.05.2022 - 11:30
Güncelleme 30.05.2022 - 11:31

Boluspor'un olağan kongresi yoğun katılımla yapıldı. Gerçekleşen kongreye katılan Beypiliç Boluspor eski başkanı Abdullah Abat, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a kendisi hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı sert bir şekilde yüklendi. Abat ve Özcan arasında yaşanan diyaloglar nedeniyle kongrede zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Özcan zaman zaman divan başkanlığı gücünü kullanarak Abat'ın konuşma ahengini bozma girişimlerine başlayınca, Abat'ın sert tepkisini gördü. Abat'tan gelen tepkiler sonrası Divan Başkanı Özcan adeta koltuğunda eridi.

 

Haber: Sefa GÜNAY Bolu Ekspres

Boluspor'un olağan kongresi yoğun katılımla yapıldı. Kulübün Karaçayır Mahallesi'ndeki halı saha tesislerinde düzenlenen kongrede, tek listeyle seçime gidildi. Eski kulübün yönetimin mali idari tablosunun ibra edilmediği kongrede yapılan açık oylamada, Savaş Abak başkanlığındaki yönetim kurulu göreve getirildi.

“İFTİRANIN BİRİ BİN PARA”

Genel kurulunun ilk dakikalarında kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kulübün eski başkanı Abdullah Abat'a sert sözlerle tepki gösterdi. Özcan'ın açıklamalarından kısa süre sonra kongrenin yapıldığı salona gelen Abat, kürsüye çıkarak konuşma yapmak istedi. Bu sırada Abat, kendisine el kol hareketi yaptığını iddia ettiği Özcan'a tepki gösterdi.

Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Abat, Özcan'a kendisinin salonda olmadığı anlarda söyledikleri için tepki göstererek, “Meydan boş, başkan en iyi yaptığı şeyi yapıyor. Muhatabı olmadan veriyor, alıyor. Yalanın biri bin para. İftiranın biri bin para. Yani bazen gülüyorum, bazen şaşkınlıkla izliyorum, bazen şaka mı diye kendime sormadan edemiyorum” dedi.

“YALANIM VARSA DÜZELTSİN”

Yaptığı konuşmada ağır ithamlarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yüzüne bakarak konuşmasına devam eden Abat, “Bundan iki yıl önce Boluspor'u nasıl aldığımızı izah etsin başkan. Bu işi bıraktığımı, Boluspor'a başkan olmayacağımı defalarca söylememe rağmen babamın dükkanında 2 saat Boluspor başkanı olamam için ne diller döktüğünü bilmiyorum söyler mi? ‘10 Milyon borcu ben ödeyeceğim, isterseniz getirin beyaz kağıda imza atayım' dedi. Yalanım varsa düzeltsin” ifadelerini kullandı.

“GİDİN SORUN HAMDİ TANRIKULU'NA…”

Tanju Özcan'ı şov yapmakla suçlayan Abat, “Gelelim şu Beypiliç meselesine. Hani her yerde diyor ya ‘Ben mahkemelik oldum Hamdi Tanrıkulu yüzünden' diye. Gidin sorun Hamdi Tanrıkulu'na, Beypiliç sponsorunu niye vermiş? Kime vermiş? Böyle ucuz kahramanlıklara gerek yok. Kiminle mahkemelik olup olmadığını kamuoyuna duyurmak zorunda değilsiniz” dedi.

“KİMİN ADINA EMANET GEÇMİŞ ÇARIKÇI DÖNEMİNDE?”

Bolu Belediyesi eski başkanı Alaaaddin Yılmaz döneminde Boluspor'a verilen paralara da dikkat çeken Abat, “O Alaaddin Yılmaz döneminde başlanan projeler , arıtmalar, belediye meydanı projeleri, ihaleler, hangi müteahhitten ne kadar Boluspor' a para alınmış? Kimin adına emanet geçmiş Çarıkçı döneminde? O paralar nerede alınmış? Nasıl alınmış? Nerede alınmış? Onları da başkan anlatsın. Böyle ucuz şovmenliğe lüzum yok” ifadelerine yer verdi.

BU KADAR KIVRAKLIĞA GEREK YOK

Konuşmasında yeni başkan Savaş Abak'a da seslenen Abat, “İki senedir benim çektiğimi Allah biliyor. İstemediği tek adam benmişim. Görmek istemediği tek adam benmişim başkanın. Neden? Para istiyormuşum. Mübarek, sen getirdin bizi buraya. Bu kadar kıvraklığın lüzumu yok. Savaş başkana diyor ki ‘Beş katı çalışacağım' İnanma kardeşim. İnanma. Eski düşmandan dost olmaz. Bu kadar ucuz değil bu işler” dedi.

“BUNUN NERESİ DELİKANLILIK?”

İstifası sonrası yaşanan sürece de değinen eski başkan Abat, “64 hafta bu takımla yatıp kalktım ben. Dört haftada takım gökten zembille indi, öyle mi? Son dört maçta on yedinci sıradan, sekizinci sıraya çıkarmış başkan. Tebrik ederim. Verdiği 300 bin liralık bir prim sözü vardı. Kendisi anlatıyor 3 günde bulamamış bu parayı Tanju Özcan. Ama 3 günde 7 milyon para buldu. Bunun neresi samimiyet arkadaşlar? Bunun neresi delikanlılık? Ayıptır. Başkanım söyleyin yanlışım varsa” ifadelerini kullandı.

“KİMSE UCUZ KAHRAMANLIK YAPMASIN”

Boluspor'un gelir getiren kaynakların bir bir ellerinden alındığını belirten Abat, “Şimdi geldiğimiz son noktada yine Boluspor şirketleşme uğruna Oktay Ercan‘a olmadı Ahmet'e olmadı Mehmet'e oradan Bolu Bel. A.Ş.'ye bilmem nereye. Sizin üç tane şirketiniz var. Köroğlu Kooperatifi zaten bu işleri yapıyor. Bolu veya Boluyu seviyorum bilmem nereyi seviyorum yapıyor. Boluspor'un elindeki katlı otopark yıkılıyor. Park restoran alınıp, kooperatife devrediliyor. Boluspor'un elinde hiçbir şey yok. Gölcük'ü vermiş. Gölcük'ü nasıl verildiğini çok isteyen varsa ben size izah ederim. Yani kimse ucuz kahramanlık yapmasın” dedi.

“BAŞKANIM MADDİ OLARAK ARTIK BİZ TÜKENDİK”

Maddi sıkıntılar yaşadıkları dönemde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a bir türlü ulaşamadığını belirten Abat, “Ben başkana mesaj yazıyorum, mektup yazıyorum. Başkan yardımcılarına haber gönderiyorum. Bugün, yarın, yarından sonra… Mudurnu'ya gitti, Mengen'e gitti, oraya gitti buraya gitti. Tamam, tabi ki belediye başkanı. Diyorum ki Eyüpspor galibiyetinden sonra ‘Başkanım maddi olarak artık biz tükendik. Siz bizim yanımızda durmuyorsunuz. Ben bugün itibariyle bu görevi bırakıyorum' İstifamdan beş gün önce altı gün önce mesaj yazıyorum, mesajımı okuyorlar ve birilerine göstermekle meşgul oluyorlar sadece. Blöf yapıyormuşum. Geçtim. Cumartesi akşamı Rasim Özdemir ile kulüpte görüşüyorum. Diyor ki, ‘Söz yarın sabah bir araya geleceğiz ve bir şekilde finans kaynağı bulacağız' İstediğimiz para da en fazla iki milyon sezon sonuna kadar. Yedi milyon, sekiz milyon değil. Cumartesi oluyor. Pazartesi oluyor. Hiç kimseden ses seda yok” ifadelerini kullandı.

“SİZİN NE İŞ YAPTIĞINIZI HERKES BİLİYOR…”

Kırgızistan'dan Necip Çarıkçı döneminde getirilen ve FİFA'lık olunun futbolcuya yapılan ödemeyle ilgili yapılan asılsız açıklamalarada cevap veren Abat, “Bayram Ali Aydoğanlı. Siz nereden biliyorsunuz Kırgızistan'daki kulübün başkanını? Siz aldınız değil mi futbolcuyu? Peki yetiştirme bedelinde taahhütnamede Hakkı Öztabağ ve Necip Çarıkçı'nın neden imzası var? Biz ödeyeceğiz. FİFA nezdinde böyle bir şey olursa diye. Neden ödemediniz yetiştirme bedelini? Ben ödedim, benim bütün belgelerim elimde. 184 bin avroydu, 150 bin avroya pazarlık ettim. FİFA nezdinde kesinleşen borç budur. Bunun ödenmişlik belgesi de kulüpte var. Sizin ne iş yaptığınızı herkes biliyor Bayram Ali bey. Kimse iftira atmasın. Herkes yerinde otursun. Ben o çocuğun Boluspor'a nasıl getirildiğini de biliyorum. Neye karşılık getirdiğinizi de biliyorum” dedi.

“HAKKIMIZ OLMAYACAK PARAYI ALACAK KADAR ÇİĞ SÜT EMMEDİK”

Abat açıklamasında son olarak;“Sayın Necip Çarıkçı zamanında ‘Ben bu kıllı bacaklılara para ödememem' dediniz mi başkanım. Niye siz 14 tane futbolcudan, 7 tane yabancı futbolcunun transfer tahtasını kapattınız. Biz hala Guido Koçer'lere para ödüyoruz. Bunları kim biliyor? Necip Çarıkçı siz geçen dönem alacaklarınız için temlik koyduğunuz ne oldu? Biz avro olarak ödedik dimi. Şimdi biz 93 milyon lira para ödedik 2 senede. Ve bunların 14 tanesi de geçmiş dönemdeki topçular. Ve hala daha en son nerede oynadığı belli olmayan Hakan Canbanzoğlu'nun Spor Toto gelirlerimize icra koyduğu 700 bin lira borç. Yine Spor Toto gelirlerimize icra gelmeye başladı. Son dakika Guido Koçer'i görünce evet 6 Milyon Spor Toto'ya temlik koyduk. Topçu alacakların önüne geçmemek adına. Yeni yönetimin parasız kalmaması adına bunu yaptık. Biz o kadar şerefsiz değiliz. Hakkımız olmayacak parayı alacak kadar çiğ süt emmedik. O işleri kim nasıl yapar ben sizlerin takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.


Editör: E. Candan