Hocasından Özcan'a sert gönderme

Ünlü Hukuk Profesörü Prof. Dr. Metin Günday, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın gündem olma çabalarını “Bu zatın kulağı çekilmeyecek mi?” sözleriyle sert dille eleştirdi.

Hocasından Özcan'a sert gönderme
22.11.2021 - 12:17
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu'da ikamet eden sığınmacı vatandaşlara yapılmak istenen 10 kat su zammı konusuyla başlayan, tüp bebek tedavisi gören bir kadına verdiği yakışıksız cevapla devam eden ve ülke kamuoyunda ark arkaya manşet olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan son çıkışıyla yine tribünlere oynadı. Özcan özellikle sığınmacı vatandaşları hedef alan Bolu’da nikah tarife değişikliği ile yine gündem oldu. Sığınmacıların nikah kıyma bedelinin 100 Bin TL olacağını ve bu uygulama kararını belediye meclis gündemine getirerek uygulamaya koyacağını söyleyen Özcan yine ulusal basının dikkatini çekti. Özcan daha evvelde sığınmacılara yönelik 10 kat su zammı kararını gündeme getirmiş ama zam kararı plan bütçe komisyonundan bir türlü gelmemiş ve gelmeyen rapor nedeniyle su zammı çıkışı karara bağlanamamıştı.

HOCASINI BİLE ÇİLENDE ÇIKARDI

Hukuk camiasının yakından tanıdığı ve Türkiye’nin en önemli Hukuk fakültelerinden biri olan Ankara Hukuk Fakültesinde hocalık yapan Prof. Dr. Metin Günday, eski öğrencisi Tanju Özcan’ın kamuoyuna gelme çabalarına paylaştığı tweetle isyan etti. Günday paylaşımında “Bu zatın kulağı çekilmeyecek mi?” diyerek “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan akıllara zarar nikah tarifesi” başlığında yayınlanan haberinin linkini paylaştı. Günday Özcan tarafından yapılan açıklamalara ilişkin alınması gereken önlemi işaret etti. Özcan’ın açıklamaları bir dönem hocalığını yapan Prof. Dr. Metin Günday’ı bile çileden çıkardı.

HAYDİ @TANJUOZCANCHP HOCANA DA ŞOV YAPSANA

Prof. Dr. Metin Günday’ın paylaşımını retweet eden AK Parti İl Başkanı Suat Güner de sosyal medya paylaşımında Belediye Başkanı Tanju Özcan’a şu sözlerle tepki gösterdi "Bu zatın kulağı çekilmeyecek mi?” diye yorum yapan kişi Tanju Özcan’ın Ankara Hukuktan hocası. Öğrencisinin şımarık söylemlerinden o da rahatsız. Yargının bu işe el atması gerektiğini ima etmiş. Haydi @tanjuozcanchp hocana da şov yapsana sen bilmezsin ben bilirim desene.

Haber TV BOLU


Editör: E. Candan