Suat Güner " bunun vebali büyük olur "

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Özcan'ın söylemleri ne insan haklarına ne anayasamızdaki eşitlik ilkesine uygun değildir” dedi.

Suat Güner " bunun vebali büyük olur "
28.07.2021 - 13:13
Güncelleme 28.07.2021 - 13:17
Kaynak: Haber Merkezi

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıklamasına tepki göstererek, “Suya zam yapıldığında insanların içme suyundan muaf kalması vicdanen bana çok rahatsız edici geliyor. Bu söylemler ne insan haklarına ne anayasamızdaki eşitlik ilkesine uygun değildir” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Suat Güner, Tanju Özcan’ın Türkiye gündemine oturan yabancı uyruklu vatandaşlara 10 kat zam açıklamasını değerlendirerek bunun Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ilkelerine uygun olmadığını ve kendisini rahatsız ettiğini dile getirdi.

“VİCDANEN BENİ RAHATSIZ EDİYOR”

Güner konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Suya zam yapıldığında insanların içme suyundan muaf kalması vicdanen bana çok rahatsız edici geliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un bu düşüncenin temel parti düşüncesine taban tabana zıt olduğuna dair bir açıklaması düştü. CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’nun karşı bir açıklamasını gördüm. Sosyal demokrat bir Belediye Başkanı’nın bu açıklamasını tasvip etmediğini söylüyor. Onların da vicdan konusunda biraz daha aynı pencereden baktığını düşünüyorum. Bayram öncesinde biz hayvan pazarının olduğu yere gittik ciddi bir koku vardı. Geçen günlerde yerel basının aracılığıyla gazetede bir video izledik ve gerçekten orada bir canlının yaşaması mümkün değil.”

“ŞOV MALZEMESİ YAPILMASIN”

“Biraz daha yerel meseleler değerlendirilip konuşulması ve tartışılması gerekirken ulusal basında şov malzemesi yapılmaması kanaatindeyim. Çünkü bu toplumu kin ve nefrete sürükleyecek söylemlerdir. Allah korusun memleketimizde yaşanan tartışma veya herhangi bir kavgaya sebep olabilir bundan korkuyorum. Bunun vebali büyük olur. Bolu Merkez de geçici koruma altında olan 2 bin civarı misafirimizin olduğunu söylediler. Ama bu insanlar mülteci durumunda değiller. Bu söylemler ne insan haklarına ne anayasamızdaki eşitlik ilkesine uygun değildir. Sayın Belediye Başkanımız kendisi de hukukçu anayasada ayrımcılık ve nefret suçu olarak geçtiğini de kendisine hatırlatmak istiyorum.”


Editör: E. Candan