ANANI BACINI AL GEL

Genel Başkan Osman Pamukoğlu'nun bu seçimlerde 4. Parti olduklarını söylediği Hak ve Eşitlik Partisindeyiz.

ANANI BACINI AL GEL
3.06.2011 - 23:04

 

Nermin Kaya-Genel Başkan Osman Pamukoğlu'nun bu seçimlerde 4. Parti olduklarını söylediği Hak ve Eşitlik Partisindeyiz.

2. Sıra milletvekili adayı Meşküre Kaya ile röportaj yaptık. Meşküre hanımla ayni soy isimlerini taşımamız sadece rastlantı.

Keyifli bir sohbet gerçekleştirdik kendisiyle. Yemek tariflerinden, siyasete varan keyifli sohbetimiz sizlerle...

 

Meşküre Kaya kimdir? Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

Doğum tarihim nüfus cüzdanımda 20 Mart 1963 yazıyor. Ancak annemin söylediğine göre mısırlar kesilirken bir cuma günü doğmuşum. Yani burcum basak.  Artvin, Ardanuç doğumluyum. Evliyim, bir kız çocuğum var. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müzik öğretmenliği bölümünde okuyor. Kızımın eğitimi nedeniyle Bolu ya geldik. Bolu ya gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.

İlkokulu köyümde okudum. Köyde doğmuş olmaktan çok mutluyum. Çünkü şu an her şey yapay bir hale geldi. Biz o zaman fabrika gibiymişiz. Sadece margarinimizi, sekerimizi hazır alırdık.

Milli eğitimden emekliyim.

 

Sporla aranız nasıl? Yaptığınız bir spor var mi?

 

Masa tenisi oynardık çalışırken. Simdi de yürüyüş yapıyorum. Secim çalışmalarından dolayı spora pek fırsat bulamıyoruz ama broşür dağıtırken, secim çalışmaları yaparken spor da yapmış oluyoruz.

 

Futbol izler misiniz?

 

Ben Fenerbahçeliyim. Tabi ki Bolu da olduğumuz için Bolu Sporu da destekliyoruz. Futbol izlerim, hatta oynardık ta arkadaşlarımızla. 

Esinize sizi sorsak sizin hakkınızda bize ne söyler?

Valla ona sorduğunuz da Allah bana her şeyin en iyisini vermiş diyor. Genelde böyle söyler.

 

En iyi yaptığınız yemek nedir?

 

Bütün yemekleri yapıyorum aslında ama çalışan bir hanim olduğum için kolay yapılacak yemekler yapmayı tercih ederdim. Kuymak yaparız örneğin. Bolu da ona höşmerim diyorlar. Pasta, börek tarzı hamur islerini yapmayı çok severim ve herkes de çok beğenir yaptıklarımı.

 

Giyim tarzınız nasıldır? Marka tercihiniz var mı?

 

Hem spor, hem klasik giyinmeyi severim aslında ama devlet memuru olduğumuz için genelde hep klasik giyinmek durumundaydım. Emekli olduktan sonra spor giyinmeye başladım.

Herhangi bir marka tercihim yok. Genelde pazardan ve indirim mağazalarından alışveriş yapmayı tercih ederim. Markaya verilen para bana israf gibi geliyor. O paralar gerçekten çok zor kazanılıyor.

 

Ayrıntılara takılır mısınız?

 

Aslında bazen kendime kızarım ayrıntılara takıldığım için. çok fazla takılmamak gerekiyor. Ama hayatin ayrıntılarda olduğunu da unutmamak gerekir.

 

 

Türk siyasetine gelirsek...

 

Türkiye de ki siyasilerin üslubunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Siyasilerde üslup diye bir şey yok ki. Sürekli küfür ediyorlar. Bağırıp çağırıyorlar. Ya bu Türkiye de ki insanlar sağır değil ki niye bağırıyorsunuz. Niye bağırıyorlar, insan sindirmeye çalıştığına bağırır. İnsanları bastırmak için böyleler. İnsanlar da artik bu gerginlikten bıkmış durumda.

Biz herkese ananı da, bacını da, kardeşini de al gel diyoruz. Bizim kapımız herkese açık. Biz ne sağcıyız ne, solcuyuz. Bizim merkezimizde insan var. En önemli değerimiz insan. Ne olursa olsun, ister doğudan, ister batıdan, ister kuzeyden,ister güneyden olsun. Bizim için bu topraklarda yasayan her insan değerlidir.

 

Milli eğitimden emekli olduğunuzu söylediniz. Peki sınav sistemleri ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

 

HEPAR iktidarinda sinavlar, YOK ve harclar kaldirilacak. Su an ki iktidar her sehire universite kurduk diye ovunuyor ama universiteyi bitirdikten sonra issiz kalan gencleri gormuyorlar.

Bizim iktidarimizda sinav sistemi tamamen kaldirilacak. Egitim sistemi yeniden yapilandirilarak her cocuk ilgi ve yeteneklerine gore egitim alacak. Hayata hazir yetistirilecek ve issiz kalmayacak.

 

Peki, darbelere bakış açınız nedir?

 

Genel başkanımızın bir sözü var. Elde silah, sırtta üniforma siyaset yapılmaz. Biz darbelere karşıyız. Zaten darbeler bu ülkede çözüm olmamıştır. Türk siyasi darbelerini incelediğinizde bunun arkasında dış güdümlerin olduğunu görürsünüz. Her şey hak, hukuk, adalet içinde yapılsın. Asker hükümetin, hükümet askerin isine karışmasın.bizim parti programımıza göre üniformalılar hariç herkes siyaset yapabilir.

 

Peki, Ergenekon ?

 

Biz suçluların bir an önce bulunup yakalanmasını istiyoruz. Ama bu süreç çok uzadı. O insanlardan masum olanlarının hesabini kim verecek. Yargılamaların biran önce bitirilip, suçlu olanların cezalarını almalarını, suçsuz olanların ise bir an önce serbest kalmasını istiyoruz.

 

Bolu'ya gelecek olursak...

 

Siz Bolu'ya kızınız için geldiniz. Dört senedir buradasınız. Bolu ile ilgili turizm, sanayi, tarım, üniversite şehri gibi benzetmeler yapılıyor. Sizce Bolu ne şehri?

 

Bolu aslında hem üniversite, hem de turizm şehri. Üniversite Bolu için çok önemli bir kazanım. Ancak turizmi de unutmamalı. Bolu'nun doğal güzelliği hiç bir şehirde yok. Ben Bolu'nun bir cok ilçesini gezdim. Özellikle Göynük ve Mudurnu da ki o tarihi doğal güzellik göz ardı edilemez. Oraları gördükten sonra Bolu merkezinin haline çok üzüldüm. Merkezde şehirleşme çok kötü yapılmış. Tarihi dokusunun korunması gerekiyor.

Ayrıca tarım arazilerinin üzerine binalar yapılıyor. Verimli toprakları bu şekilde atıl hale getirmek çok kotu gerçekten.

 

Anıtpark meydani ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

 

Biz meydan ile ilgili olarak 5 saatlik bir eylem yaptık. O projelerin anıtpark tarafına yapılması doğru değil. Evet bu şehrin bir meydana ihtiyacı var. Ama bunun yeri burası değil. Şehrin girişi çıkışı karıştı. Bolu'nun biraz rahat bir nefes almaya ihtiyacı var. Tek caddeye tıkıldık kaldık.

 

Peki son olarak Türk siyasetinde kadın olmak zor mu? Bu yarışta kendinizi şanslı hissediyor musunuz? İnsanlar size neden oy vermeli?

 

Türk kadını fırsat verildiğinde gerçekten yapamayacağı, başaramayacağı hiç bir şey yok. Bunu tüm vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor.

Secim çalışmaları sırasında kadınlarımızla sohbet ediyoruz. İnanın hepsi çalışmak, başarmak istiyorlar. Ama maalesef kadınlara yeterince fırsat verilmiyor. Siyasette yeterince yer bulamıyor. Onları bir şekilde kesiliyor.

Yani kısacası bu yarışta kadın olmak zor, ama Türk kadını her türlü zorluğun hakkından gelir. Bana oy verecek vatandaşlarımızın da bunu bilmesini istiyorum. Aşamayacağımız güçlük yok.

 


Editör: E. Candan