YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Ayrılmalar  sonra kısmen değişen kadrolarıyla, Saadet Partisi Bolu 3.sıra milletvekili adayı Muhammed Yekrek 'i daha yakından tanımak adına sorular sorduk ."Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR
17.05.2011 - 01:02

Sizi tanıyabilir miyiz?

1978 doğumluyum. Önlisansımı İzzet Baysal Üniversitesi Kooperatif İşletmeciliği bölümünde tamamladıktan sonra lisansımı işletme olarak bitirdim. Evli ve bir çocuk babasıyım. Okul sonrası çeşitli gıda ve ilaç firmalarında pazarlama ve pazarlama yöneticisi olarak çalıştım. 4 yıldır da yukarı çarşıda Sır emlak olarak ticari faaliyetlerimi sürdürmekteyim.

Eşiniz sizi nasıl tanımlar?

Kuralcı, titiz, işine ve ailesine bağlı, sözünde duran, sözüne riayet eden biri olarak tanımlar.

Boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz?

İşim gereği fazlaca Bolu’yu gezmeye fırsat buluyorum. İşten artan zamanlarımda ise samimi dostlarıma vakit ayırıyorum. Toprakla uğraşmayı seviyorum. 5-10 tane kümes hayvanım var, onlarla uğraşıyorum. Ailemle, kızımla vakit geçiriyorum ve kitap okuyorum.

En nefret ettiğiniz şey nedir?

Sözün yerine gelmemesi ve gevşetilmesi beni çok kızdırır.

İnternet kullanır mısınız? www.bizbolulular.comhaber portalımız hakkında ki görüşlerinizi alabilir miyiz?

Aktif olarak kullanıyorum. İletişime geçmek isteyen arkadaşlarımızla internet üzerinden rahatlıkla yazışabiliriz. Partisel anlamda da haberlere daha çabuk ulaşma açısından interneti önemli buluyorum. Haber siteniz sayesinde Bolu güncelini takip edebiliyoruz.

HAS Parti ayrışması hakkında neler söylersiniz?

Bu süreçte yanlış aktarılan bir şeyi düzeltmek istiyorum. Necmettin Erbakan ve ekibinin ayrılın baskısı yaptığı iddia edildi. Hâlbuki Numan Kurtulmuş ve ekibi kongre sürecinde mutabık kalınmış liste üzerinde oylama yaparak şeffaflığa gölge düşürmüştür. Daha sonrasında parti kurmayları Numan Beye ayrılığın yakışmayacağını listenin tek bir liste olup tekrar kongreye gidilmesi gerektiğini söylemişler, buna rağmen Numan Bey ve yanındaki birkaç arkadaş tahmin ediyorum kendilerine farklı vaatler verilmiş olduğu için ayrılık konusunda ısrarcı davrandılar ve ayrıldılar. Ama düşündükleri tutmadı ve milli görüşte bölünme olmadı. Nedeni ise Erbakan Hocanın o dönemde sağlığının yerinde olması ve genel başkan seçilmesiyle düşünsel konuda ikilemeye düşürmeden partimiz ve taraftarlarının sabit kalmasını sağlamasıdır. 

Bize projelerinizden bahseder misiniz?

Şu an seçim beyanlarımızdan bir tanesi Kuran öğretimindeki 12 yaş sınırını kaldırmaktır. Osmanlı dönemin de bunun çok güzel uygulamaları vardır. Kuran öğretimi ve diğer maddi manevi eğitimler çocuk zihni kirlenmeden verilmelidir. Şu an 12 yaş sınırını koyan zihniyet, gelecek nesillerin inancından uzak, manevi değerlerden yoksun yetişmesine zemin hazırlamaktadır. İnşallah bizim iktidarımızda bu sorun çözülecektir.

Ayrıca Osmanlıca öğretimi konusunda da bir projemiz var. İktidarımız da Osmanlıca seçmeli ders olarak okutulacaktır. Her siyasetçi ağzı açılınca şanlı bir Osmanlı tarihimiz var demesine rağmen kurtuluş savaşı ve 1. Dünya savaşında bize tarihte görülmemiş zulümleri yapan batı medeniyetlerinin dillerini seçmeli ders olarak okutulması ve normal yaşantıda kullanılması destekten öte gitmemiştir. Ama biz diyoruz ki 623 yıllık şanlı Osmanlı tarihimizin kalan yazılı kaynaklarını okumamız ve ecdadımızın şanlı tarihinden ve ideallerinden kopmamamız için Osmanlıcayı okullarda seçmeli ders olarak okutacağız.

“Aç Tavuk Kendini Buğday Ambarında görürmüş”

AKP milletvekili adayları Gerede’nin kendilerinin kalesi olduğunu belirtti. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Bazı vekil adaylarının bu yorumlarını okuyoruz. Oysaki Yeniçağa Belediye Başkanlığı Saadet Partisindedir. Keza Gerede de yüzdelik oranla çok küçük bir farkla seçimi kaybettik. Geçen süreç içerisinde vatandaşlarımız iktidarın olumsuz icraatları nedeniyle iktidar partisi için daha da aza indirdi. Bizde geçen zaman içinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık, inşallah bu seçimlerde daha fazla oy alacağız. Buradan şu da anlaşılmasın Bolu’nun diğer ilçelerinde daha az çalıştık. Hayır, biz Bolu merkez ve bütün ilçelerinde hassasiyetle çalışıyoruz ve gereken verimi alacağımızı düşünüyoruz.

 Son olarak insanlar size neden oy vermeliler?

Bolu için yapılması gerekenleri şu an ki iktidarın temsilcisi vekiller 9 yıldır yapamadılar ve seçim yaklaştıkça acaba Bolu için açıklayacakları bir proje var mı diye merak ettim. Ama seçim söylemlerinde sizlere Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdikten öteye gidemediler.

Bizim bolu için yapacaklarımız öncelikle temel sıkıntımız olan işsizliği çözüme kavuşturmaktır. Bu söylemi icraata geçirmek içinde sanayiye ağırlık vereceğiz ve sanayi için Bolu Ovası dışında kalan ilçelere kaydırarak gerçekleştireceğiz.  Bolu bir tabiat harikasıdır. Turizmi destekleyip bu alanda faaliyet göstermek daha anlamlı olacaktır. Bunun dışında 96 yılı iktidarımızda yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız projelerimiz bulunmaktadır.


Editör: E. Candan