EN DELİKANLI PARTİ BİZİZ

 Saadet Partisi 1.sıra Millet Vekili adayı Hayrettin Aytar ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

EN DELİKANLI PARTİ BİZİZ
14.05.2011 - 00:41

Necmettin Erbakan’ın ölümünden kısa bir süre önce partide yaşanan gergin kurultay sonucu genel başkan Numan Kurtulmuş’ un istifası, ardından da HAS Partinin kurulmasıyla yaşanan ayrılıklar ve seçim maratonu hakkında Saadet Partisi 1.sıra Millet Vekili adayı Hayrettin Aytar ile yaptığımız röportaj…

 Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1969 Bolu Kıbrıscık doğumluyum. İlk, orta ve ticaret lisesi tahsilimi Bolu’da tamamladım. 6 yıl süreli serbest muhasebecilik stajımı tamamladıktan sonra 1993 yılından itibaren Bolu merkez de iş hayatına başladım. Siyasete 2002 yılında Saadet Partisi gençlik kollarında başladım. 2002 yılı genel seçimlerinde 3.sıra milletvekili aday adayı oldum. 2004-06 yılları arasında merkez ilçe başkanlığı yaptım. Evli, iki çocuk babasıyım.

Eşiniz sizi nasıl tanımlar? 

Muhtemelen inatçı ve mücadeleci olarak tanımlar.

Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

Bolu Spor taraftarıyım. Hafta sonları teşkilat çalışmaları dışında maçları takip ediyorum. 2005-09 yılları arasında Bolu Spor denetleme kurulu üyeliği görevinde bulundum. Yoğun iş tempomdan kalan zamanlarımı ailemle geçirmeyi seviyorum.

En sinirlendiğiniz şey nedir?

Bir insanın karşısındaki insanı hafife alması beni çok sinirlendirir. Temel felsefem insanlara saygılı olmaktır. Erbakan Hocamızın bize öğrettiği en önemli şey konuştuğunuz kişiye değerli olduğunu hissettirin derdi.

Partinizde bir ilk yaşandı ve genel başkan Mustafa Kamalak internet ortamında bir video hazırlayarak gençlere seslendi.  internet dünyasıyla aranız nasıl?www.bizbolulular.com internet  haber portalımızı nasıl buluyorsunuz?

Teknolojinin olumlu yönlerini kullanıyoruz. İnternet kullanıcısına olumlu veya olumsuz yönler sunabilmekte. Olumlu yönlerinin kullanılması taraftarıyız. Sitenizi takip ediyoruz. Çok başarılı bir haber sitesi. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

Saadet partisinin gayri Müslimlere bakışı nedir?

Osmanlı döneminde bunun çok güzel örnekleri vardır. O dönemde ilişkiler çok medeniydi. Bir Müslüman bir gayri müslimin evine gittiğinde eğer namaz vaktiyse çok rahat bir seccade bulabilirdi. O yüzden bizim onlara karşı bir önyargımız olamaz. İslam dininin özünde zorlama yoktur. Bize hakaret edilmediği sürece, hiç kimsenin inancı bizi rahatsız etmez.

Saadet Partisi zaman zaman laiklik ile sorunlu bir parti olarak gündeme gelir. Bu durum hakkında ne söyleyeceksiniz?

Bunlar suni gündem, bunlar bizim partimizin başarısının önünü kapatmak için yapılıyor. Bizim kadar, bu ülkenin geleceğinin de önü kesiliyor. Biz halkımızın refahı, mutluluğu için önümüze bakıyoruz. Erbakan hükümeti döneminde yaptıklarımız bellidir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz emeklimizi köylümüzü nasıl mutlu ederiz diye düşünüyoruz. Bizi farklı senaryolarla farklı yerlere çekmeye çalışmasınlar. Türkiye’nin en delikanlı partisi biziz.

“HAS Partililer kendilerini halka izah edemeyecekler”

Necmettin Erbakan’ın vefatından kısa bir süre önce partinizde bir gerginlik yaşandı ve sonucunda genel başkan Numan Bey istifa ederek yeni bir parti kurdu ve Saadet Partisinden ayrılarak HAS Parti ye geçenler oldu. Ayrılık sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Onlar kendilerini halka izah edemeyecekler. AKP ayrışmasında bu arkadaşlar ayrılanları suçlamış, kendilerini yarı yolda bırakmakla İtham etmişlerdi. Şimdi aynı şeyi kendileri yaptılar. Bu yüzden halka anlatacak bir şeyleri yoktur.

Bolu’da da partinizden ayrılanlar oldu. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Oylarınızda bir azalma söz konusu olabilir mi?

Bolu olarak basında yer alanların aksine Abdullah Bey ve birkaç arkadaş dışında 40’a yakın yönetim kurulu üyemiz dimdik yerinde sabit kalmıştır. Ve çalışmalar eskisinden daha verimli bir şekilde devam etmekteyiz. Oy anlamında da bu bağlam da hiçbir sıkıntımız yoktur.

Sizce Bolu’nun en önemli problemi nedir?

Bolu’nun en önemli problemi işsizliktir. Bizim Bolu için yapmaya çalışacaklarımız öncelikle işsizliği çözüme kavuşturmak olacaktır. Ayrıca Bolu’nun tabiat harikası bir şehir olduğunu biliyoruz. Ama bu değerlendirilemiyor. Turizm yeterli desteği görmüyor. Esnafın durumu da içler acısıdır. Başbakanın söylediği gibi insanlar bolluk içinde değiller. İnsanlar artık bereket istiyor.

İnsanlar size niçin oy vermeliler?

Önümüzde bir Düzce gerçeği var. Ama Bolu hala yerinde sayıyor. Başta da organize sanayimiz. Düzce teşvik kapsamına alınırken, her ne hikmetse Bolu alınmıyor. İnsanlar Bolu’nun tekrar kalkınması için bana oy vermeliler.  


Editör: E. Candan