MHP BOLUDA BİRİNCİ PARTİDİR

MHP Milletvekili Adayı Murat Yapıcı ile ev hayatından siyatede bir çok konuyu konuştuk ...

MHP BOLUDA BİRİNCİ PARTİDİR
10.05.2011 - 23:12

 

Türkiye genelinde seçim barajının altında kalırdı kalmazdı tartışmaları sürerken tempolu çalışmalarına devam eden MHP 1. Sıra milletvekili adayı Dr. Murat Yapıcı ile özel hayatından, Türkiye siyasetine kadar keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kendi deyimiyle “ Memleket meselelerinde ciddi, çalışkan ve disiplinli” bir o kadar da güler yüzlü…

  Murat Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1957 Bolu-Karacasu doğumluyum. İlkokulu Karacasu da, orta oku ve liseyi Bolu Lisesinde tamamladım. İşçi bir anne ve babanın tek çocuğuyum. Bizim zamanımızda eğitimde fırsat eşitliği vardı, şimdiki gibi kurslar yoktu. Çok değerli hocalarımız vardı. Onların sayesinde kursa gitme gereği kalmadan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Eğitimimi burada tamamladıktan sonra, ihtisasımı dâhiliye bölümünde yaptım. Askerliğimi İskenderun Deniz Hastanesinde dâhiliye uzmanı olarak yaptıktan sonra, mecburi hizmet için gittiğim Afyon da 7 yıl hizmet ettim. 1992 yılında memleketimize dönerek Bolumuza hizmet etmeye başladık.

Evliyim, bir kızım, bir oğlum var. Kızım Hacettepe Tıp Fakültesini bitirdi. Şu an Gazi Üniversitesinde psikiyatri ihtisası yapıyor. Eşi de ODTÜ Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezunu olup, şu an bir özel kuruluşta çalışıyor. Oğlum ise ODTÜ Uçak ve Fizik Mühendisliğini çift anadal yaparak bitirdi. Yurt dışında bir üniversite de doktora yapıyor. Eşi ise aynı üniversitede kimya bölümünde doktora yapıyor. Çocuklarım da babalarının yolunda, bu memlekete hizmet etmek için kendilerini yetiştirmeye çalışıyorlar.

Nasıl bir kişiliğe sahipsiniz?

Disiplinliyim. Hayatım boyunca son derece disiplinli bir yaşamım olmuştur. Memleket meseleleri ve milletimizin menfaatleri olduğunda oldukça otorite, taviz vermez ilkeli bir yapım mevcuttur. İnsan ilişkileri ve aile yaşamımda da son derece hoşgörülü, mutedil bir yapım vardır.

Meslektaşlarınıza sizi sorsak sizi nasıl anlatırlar?

İlkeli, taviz vermez, dürüst, ideal bir hekim olarak tanımlayacaklarını düşünüyorum. Siyasi kimliği ile hekim kimliğini birbirine karıştırmayan biri olarak tanımlarlar diye düşünüyorum.

Kendinizde beğendiğiniz ve beğenmediğiniz özellikler nelerdir?

Katı kuralcılığım zaman zaman beni zora sokar. Ama bugüne kadar ki yaşamımdan da son derece mutluyum. Bunu son kampanya döneminde de daha net gördüm. Çaldığımız her kapıda büyük bir sevgi yumağı oluştu. Bolulu hemşerilerim bizi bağırlarına bastı. Geçmişte yaşadıklarımızın, yaptıklarımızın ve söylediklerimizin çok doğru anlaşıldığını gördük. Burada en sevindirici olay şeyde çalışma disiplininin halkımız tarafından ödüllendirilmesinin bizden sonra gelecekler içinde özendirici olduğunu düşünmektir.

En büyük hayaliniz nedir?

Tüm dünyada insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, doğal kaynakların adil paylaşıldığı, sermaye ve paranın değil, insan odaklı bir yaşamın kurulduğu;  ülkemizde de çocuklarımızın ay yıldızlı bayrak altında, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, tarihe doğru bakarak, doğru okuyarak el birliği ile mutlu ve özgür bir şekilde yaşayacakları, dünyanın da özleyerek beklediği lider ülke Türkiye yi hayal ediyorum.

Futbol ile aranız nasıl? Hangi takımı tutuyorsunuz?

İyi bir futbol izleyicisiyim. Amatör spor kulüpleri dahil vakit buldukça bütün maçları izlemeye çalışıyorum. Bolu Spor ve Milli Takım’ın benim için ayrı bir yeri vardır.

Bolu spor’un son durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

  Son maçlarda ciddi şansızlıklar yaşadık. Ama sporda yenmek de var yenilmek de. Ben Bolu Spor yöneticilerimizin, teknik kadro ve futbolcularının ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum. Ancak bu yapılanların yeterli olmadığı görünüyor. Bundan sonrasında yöneticilerimiz gerekli tedbirleri alarak, sonrasını planlayacaklardır. Her zaman olduğu gibi bizler Bolu halkı olarak Bolu Spor’un yanında olacağız.

Bu yoğun seçim temposunda beslenmenize dikkat edebiliyor musunuz? Uyguladığınız özel bir beslenme programı var mı?

Çok özel bir beslenme programı uygulamıyorum. Normal günlük yaşantımda ki beslenmeme devam ediyorum. Normalde aldığım ilaçlarım var onları alıyorum. Bu milletin hizmetinde olmak bize yeterince güç veriyor. Her karşılaştığımız güler yüzlü hemşerimiz bize doping etkisi yapıyor. Duyduğumuz iki güzel cümle bizi sabah ki dinçliğimize kavuşturuyor.

Bize biraz siyasi geçmişinizden bahseder misiniz?

Millete hizmet etmek derdiyle yetiştirildim. 1970 li yıllardan beri kendimi Türk milliyetçisi olarak tanımlayarak, kendimi yetiştirerek bu günlere geldim. Bize hep yaptığımız işin en iyisini yapın denildiği için bulunduğumuz yerin hakkını vermeye çalıştık. Birçok sivil toplum örgütü, oda da, sendika da yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevi yaptım. En son Türk Ocağı başkanıydım. Oralarda da herkesi kucaklayacak bir çizgi izleyerek Bolu ya yararlı olmaya çalıştık.

Neden MHP?

 Öncelikle ben Türk milliyetçisiyim. Türkiye’nin 9 yıla varan iktidarının ülkeye getirdiği zor şartlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısı, ulus devletin laik yapısını, hukuk devletini tartışmaya açması, ayrıca etnik, bölücü bir siyasete yaklaşımları bizde ülkemizin geleceği ile ilgili ciddi kaygılar oluşturmuştur. Ucu açık açılım sürecinin, ikinci dil, ikinci bayrak, demokratik özerklik gibi taleplerin ve bunları terör yönüyle karşılamaya çalışanların bulunduğu bir ortamda ülkemizin geleceği ile ilgili kaygı duyan herkesin yapması gerekeni yaptım. Bunun karşısında gerçek mücadelenin MHP saflarında olacağına inandığım içinde burada yer aldım. 

Bolu milletvekili adaylarından kendinize rakip gördüğünüz biri var mı?

Bu değerlendirmeyi ben yapmak istemem. Bunu halkımız değerlendirecek.

MHP’nin seçim barajını aşamayacağı yönünde açıklamalar var. Bu konuda neler söylersiniz?

MHP’nin Türkiye genelinde bir baraj problemi yoktur. Bu bazı çıkarcı çevrelerin siyaseti yönlendirme çabalarıdır. Tarafsız yapılan ülke çapında ki anketlerde MHP %15 ile %20 bandında yer almaktadır. Bolu da da MHP birinci partidir.

Sizce terör meselesi nasıl çözülür?

Bin yıllık kardeşliğimizin bozulma çabalarının sorumluları bellidir. Terör örgütünün, komşu ülke ve Avrupa da ki para kaynakları kurutulduğunda, terörist başıyla müzakere değil, terörle mücadele başladığında, bu güne kadar sessiz kalan bu ülkenin aziz vatandaşları ve Kürt kardeşlerimiz de teröre karşı mücadelede yerlerini alacaktır. Türk ve Kürt ayrışmasının bir kardeş kavgasına dönmesine izin vermeyeceklerdir.

Bolu’nun en beğendiğiniz özelliği nedir?

Bolu’nun tabiat ve doğal varlıklarını mutlaka seviyoruz. İnsanlarımızın mutedil, hoşgörülü, kanaatkar yapısını da seviyoruz. Ancak bu kanaatkar yapının talep etmeyen, hakkını aramayan yapısından dolayı zaman zaman mağdur olduğunu da görüyoruz. Bu yapının değişmesini, hukuk içinde haklarını aramalarını istiyoruz. Çok sevdiğimiz İzzet Baysal babamızın ve vakfının yaptıklarının yanında devletin de yaptıklarının olmasını istiyoruz. İzzet Baysal günlerinin yaklaştığı şu günlerde İzzet Babamıza tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Kızı Esin Avunduk Hanımefendi ve yeğeni Ahmet Baysal Beyefendiye de uzun ömürler diliyoruz. Vakıf kanalıyla Bolumuza gerçekleştirdikleri yardımlar için saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. 

Turizm, üniversite, tarım derken sizce Bolu ne şehri?

Şuan da hiç bir şey şehri. Ama bunları ayırmamak gerekiyor. Bolu coğrafi ve doğal güzellikleri konumuyla, iki büyük metropolün arasındaki konumuyla iyi planlanarak hem üniversite, hem turizm hem de bacasız sanayi ve tarım kenti olabilir. Bunlar zor şeyler değildir.

Sizce Bolu’nun en önemli problemi nedir? Seçildiğiniz takdirde Bolu için yapacağınız ilk şey ne olacaktır?

Örgütsüzlüktür. İlk yapacağımız şey tüm sivil toplum örgütlerini, sendikaları, odaları, siyasi partileri muhtarlarımızı bir araya toplayarak Bolu’nun problemlerini, kapalı kapılar ardında değil, şeffaf bir şekilde hep beraber çözme kararlılığı göstermek olacaktır.

İnsanlar size neden oy vermeliler?

9 yıla yaklaşık sürede milletvekili arkadaşlarımızın Bolu’ya yaptıklarını gördüler, değerlendirdiler. Şu an ki vekil adaylarımızı da görüyorlar. Bizim de 1980’de başladığımız meslek hayatımızı değerlendirdiler. Biz bu süreçte hep milletimize hizmet ettik. Bundan sonra da şahsımızla ilgili bir beklenti olmaksızın hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm Bolu’nun sorunlarına sahip çıkacağımıza inanmalarını istiyoruz.  

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

12 haziran seçimlerinin milletimize ve Bolumuza hayırlı olmasını istiyoruz. Ülkemiz, milletimiz ve Bolumuz kazansın.


Editör: E. Candan