Olaylı bir Kurultay sonrası Saadet Partisinden ayrıldılar.Halkın sesi"> Olaylı bir Kurultay sonrası Saadet Partisinden ayrıldılar.Halkın sesi" /> Olaylı bir Kurultay sonrası Saadet Partisinden ayrıldılar.Halkın sesi">

MİLLETVEKİLLİĞİ MESLEK DEĞİLDİR

Olaylı bir Kurultay sonrası Saadet Partisinden ayrıldılar.Halkın sesi partisi ismiyle Türk siyasi tarihindeki yerlerini aldılar.

MİLLETVEKİLLİĞİ MESLEK DEĞİLDİR
9.05.2011 - 22:33

Yaşanan olaylı kurultay sonrası Saadet Partisinden ayrılan, seçim öncesi hızlı bir şekilde Halkın Sesi Partisini kuran genel başkan Numan Kurtulmuş ile birlikte hareket etme kararı almış, 1.sıra milletvekili adayı Erol Gülenle kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Siyasi geçmişinden, iktidar ve muhalefet partilerine, türbandan, Bolu’nun sanayi şehri olmasına varan röportaj. 

 

Erol Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1976 Bolu doğumluyum. İlkokulu şu an mahalle olan Çivril Köyün de bitirdikten sonra, orta ve lise öğrenimi Bolu İmam Hatip Lisesinde, 1994 yılında tamamladım. Aynı yıl Dicle Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği bölümünü kazandım ve 1998 yılında mezun oldum. Bir buçuk yıl Bolu Endüstri Lisesinde öğretmenlik yaptım. Daha sonra vatani görevimi Erzincan da tamamlayıp Bolu ya geri döndüm. Şu an bilgisayar teknik servis hizmeti veren küçük çaplı bir mühendislik şirketim var. Küçük esnafız yani. Aynı zamanda Bolu için ısı yalıtımı ve doğalgaz işlerini de yapıyoruz.

Milletvekilliğine aday olmaya nasıl karar verdiniz?

Aslında milletvekilliğini bir meslek olarak görmüyorum. Milletvekilliği bir meslek olarak gösteriliyor, bence bu yanlış bir görüş. Yani milletvekili adaylarının çıkıp Bolu için şunu yapacağız gibi beyanatlar vermesi yanlış bence. Belediye başkanlığı seçimleri değil bu.

Karar konusuna gelince bizde adaylık süreci diğer partilerde ki gibi genel başkanın iki dudağı arasında değildir. Biz Bolu için hangi arkadaşımızın daha yararlı olacağına karar vermek için, bütün üyelerimizin katılımıyla tam demokratik bir seçim yapıp adaylarımızı belirledik. Arkadaşlarımız da bizleri bu göreve layık buldular. Genel merkezimizde hiçbir şekilde müdahale etmedi. Olduğu gibi kabul edildi.

CHP de bir önseçim sonucunda adaylarını belirledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bir laf vardır, pehlivan çıktığı minderden belli olur diye. Bunu söyleyebilmek için tam demokrasi ile göreve gelmiş olmanız gerekir. Genel başkan atamasıyla göreve gelip sonra biz önseçim yaptık demek abes. Biz onların ki gibi delege bazlı seçim yapmıyoruz. Bolu genelinde ki bütün üyelerimiz oy kullandılar.

Ayrıca iktidar partisinde ki gibi genel başkanın tercih ettiği adaylardan da kurtuluruz inşallah.  Ben milletvekili adayı olabilirim, ama aynı zamanda bir seçmenim. Bolu’nun sorununu genel başkan Bolu da yaşayanlardan daha mı iyi bilecek. O yüzden diyorum ki genel başkanların seçtiği adayları görmek istemiyorum.

Siyasete ne zaman, nasıl başladınız?

Siyasete Saadet Partisinde başladım. Numan Beyin partiden ayrılmasıyla birlikte, onun fikirlerini kendime daha yakın gördüğüm için Has Parti de devam etmeye karar verdim. Siyasete üniversite yıllarında başladım. Yaklaşık 10 yıllık bir siyasi geçmişim var.

 

 

HAS Parti yeni kurulan bir parti. Bize biraz partinizden bahseder misiniz?

Biz  “ güneş doğuyor, devran dönecek” sloganıyla bu seçimlere girdik.  Biz “herkese” özgürlük, adalet ve refahı sağlamak için geliyoruz. HAS Parti tüm insanları hür ve eşit olarak görür. Bu eşitlik, haklarda eşit olmayı, onurda ve nimetlerin paylaşımında eşit ortak olmayı içerir. Bu üç eşitlik özgürlüğün teminatıdır.

Partinizin aday profiline baktığımızda hepsi genç ve bir tane de bayan adayınız var.

Evet, en genç adaylar HAS Parti adayları. Vekil adaylarımızın yaş ortalaması 33.

Ayrıca Mehtap Hanım tek bayan adayın kendisi olduğunu söylüyor ama bizim partimizde de Fatma Hanım 2.sıra vekil adayımız. Bu zihniyet AKP ve CHP’nin kendilerinden başkalarını yok saymasıdır.

  Bolu’nun beğendiğiniz özellikleri nelerdir?

Ben Türkiye’nin hemen hemen her yerini dolaştım. Bunu yapmayanlar Bolu’nun ne demek olduğunu bilemezler. Özellikle iktidar partisinin vekilleri Bolu’yu sadece turizme odaklıyor. Ama Bolu hem tarım, hem sanayi hem de turizm şehridir.

Bolu da sanayi gelişmez denilir hep ama siz sanayi şehri dediniz, bunu detaylandırabilir misiniz?

Bizim Bolu için sanayiyi geliştirecek çok güzel projelerimiz var. Sanayiden kastımız dört duvar, makineler ya da 300-500 kişinin çalıştığı yerler değil. Biz sanayilerde çalışacak yöneticilerin yetiştirileceği bir akademi kurmayı hedefliyoruz. Ama şu an ki zihniyete bakıyoruz. Örneğin iktidar partisi vekili Fatih Metin çıkıp teşvik diyorsunuz Bolu da fabrika kurulacak yer mi var diye talihsiz bir açıklama yapıyor. Keşke bu teşvikler Bolu ya gelseydi. Biz bu teşviklerle Bolu ya teknik akademiler oluşturup, bu akademi de öğrenciler yetiştireceğiz. Bu hayal değil. Ben şu an kendi iş yerimde bunun mikro uygulamasını yapıyorum. Bolu uluslar arası marka bir şehir olabilir.

HAS Parti’nin kadına ve türbana olan bakışı nedir?

Herkesin şunu aklına koyması gerekiyor. Türkiye de türbana ilişkin bir yasak yoktur. Bu statükocu zihniyetin koyduğu bir yasaktır. Üç tane anayasa profesörünün yorumlarıyla ortaya çıkan keyfi bir durumdur.

Kadın asla akşam ne pişireceğini düşünmemelidir. Bunun önünü açmak için çalışmak isteyen annelerin, çalışma koşullarını rahatlatıp, aynı zamanda kendisi çalışırken çocuğunu bırakabileceği cüzi ücretli kreşler açacağız. Yasal düzenlemelerle kadına şiddetin önüne geçeceğiz. Televizyonlarda her gün şiddete maruz kalmış kadınlar görüyoruz. Bunu yapanların cezası ne diye baktığımızda üç saat karakolda tutulup bırakılıyorlar. Bu yasal boşlukları dolduracağız.

Bizim partimizde, seçilebilecek yerlerde 70 adet bayan milletvekili adayı var. Örneğin 5 milletvekili olan yerlerde en az bir tane kadın aday olma zorunluluğu koyduk.  Kadınlarımızın aktif siyasete katılmalarını sağlayacağız. Kadınlarımıza yakışanı yapacağız.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bizim için öncelikle Bolumuz. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’nin koşullarını düzelteceğiz. Şu an ki amacımız siyasi hayatı düzenlemektir. Yeni bir anayasa yaparak siyasi hayatı düzenleyeceğiz. Bunları normal hale getirdiğimizde hem Türkiye’nin hem de Bolu’nun koşulları düzelmiş olacaktır. Bolu ya sekiz senedir yapılmayanları biz yapacağız. Sadece HAS Partilileri değil, Bolu için fikri olan herkesi bekliyoruz. Bizlere 7-24 herkes ulaşabilir. Bolu’yu beraber güzelleştireceğiz.


Editör: E. Candan