YEMEĞİN UCUZ OLMASI KALİTESİZ OLDUĞUNU GÖSTERMEZ

 “Ben de 1,5 liraya tavuk döner ve ayran satıyorum. Ama yemeğin ucuz olması onun kalitesiz olduğunu göstermiyor. Çocuklar, aileler yesinler diye yapıyorum bunu”

YEMEĞİN UCUZ OLMASI KALİTESİZ OLDUĞUNU GÖSTERMEZ
25.02.2011 - 17:25

 

       Bolu’ya 21 yıldır hizmet veren Uğur Pide’nin sahibi Selahattin Aksoy’la görüşerek kendi müessesesinde yemeklerin hem kaliteli hem de uygun fiyata yenilip yenilmediğini öğrenmek üzere bir sohbet gerçekleştirdik. Piyasada özellikle oldukça ucuza satılan yemeklerin ne kadar kaliteli olduğunu sorduğumuz Selahattin Aksoy, hem kendi müessesesini anlattı hem de nasıl ayakta durabildiklerini.

 

      Yemeklerinizin hem kaliteli hem de uygun fiyata olduğunu düşünüyor musunuz?

 

      Evet, kaliteden şaşmamak lazım. Bu işte tutunmak istiyorsak kaliteyi yabana atmamamız lazım. Bu nedenle yemeklerimin kaliteli olmasına özen gösteriyorum. Fiyata gelince; yemeklerimiz, müşteriyi sıkmayacak, her iki tarafı da zora sokmayacak fiyatta.

 

      Lokantaların ilk açıldığı zaman daha kaliteli ürün kullandıkları ama zaman geçtikten sonra kalitesi düşük ürünler kullanarak tasarrufa gidildiği söyleniyor. Siz böyle bir uygulamaya gittiniz mi ve böyle bir söylemin doğru olduğunu düşünüyor musunuz?

 

     Yani evet, böyle yapan yerler olabilir ama herkes için geçerli değildir bu.  Biz bu lokantayı 21 yıl önce açtık. O zaman hangi kasaptan et alıyorsam şimdi de aynı yerden alıyorum. Diğer ürünler için de geçerli bu. Hep aynı yerden alışveriş yaptık. Mesela sık sık personel değişikliğine de gitmem ben. İşin sürekliliği önemli. O yüzden böyle bir uygulamaya asla gitmedik.

 

      Sizce 1,5 liraya satılan tavuk döner artı ayran ne kadar kaliteli?

 

      Ben de o fiyata döner ve ayran satıyorum ama yemeğin ucuz olması onun kalitesiz olduğunu göstermiyor. Çocuklar, aileler yesinler diye yapıyorum bunu. Yüksek fiyata herkes yemek yiyemez, işte bu yiyemeyenler için düşünülmüş bir şey. Zaten Türkiye’nin neresine giderseniz gidin tavuk dönerin fiyatı aynıdır. Ya 50 kuruş ya 1 lira fark vardır sadece. Ama diğer yemeklerimizin fiyatı normal. Aslında biz ne çok ucuza ne de çok pahalıya verme taraftarıyız. Vatandaşı üzmek de istemeyiz.

 

      Daha çok müşteri çekebilmek için neler yapılmalı?

 

     Demin konuştuğumuz gibi kalite ve fiyat önemli. Ama bunun yanında hizmet de çok önemli. Hizmeti kim iyi yapıyorsa müşteri orayı tercih ediyor. Mesela bizim 3-4 servis aracımız var. Yemeği müşteriye götürüyoruz.

 

      Zaman zaman sıkıntıya düştüğünüz durumlar oldu mu? En çok ne etkiliyor sizi?

 

      Tabi ki en çok zamdan etkileniyoruz. Önceki sene kuru bakliyata zam gelmişti, ondan etkilendik biz. Bu sene soğan ve kırmızı ete zam geldi. Bu da bizi çok kötü etkiledi. 


Editör: E. Candan