"ARTIK KARAR VERİN"

  • 22.02.2016 00:00

 


Fatih hoca ile üç resmi maç açıktık. İlk maçta aldığımız üç puan ile bir anda kahraman ilan ettik. Yere göğe sığdıramadık. Sonrasında alınan bir puan ve kendi sahamızda kaybedilen altın değerinde üç puan var. Yani takımın başında çıktığı üç maçta her sonucu da hanesine yazdırdı.


Samsunspor maçının sonucun ciddi anlamda ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Sahaya çıkan takım tertibinden yakalayıp değerlendiremediğimiz birçok pozisyonu tartışmak gerekir. Tekke hocanın gelmesi ile kadro artık sürekli değişmekte ve daha düne kadar ilk on sekize giremeyen ve gönderilmek istenen oyuncuları kadroda görmekteyiz. Bunu yaparken nasıl ve şekilde yapılıyor düşünmek gerekir. Kadroda yer bulamayan futbolculardan başarı beklemek hayalcilikten öteye gidemez.


Emrullah’ı neden kaybettik? Fortes diye bir oyuncu vardı nerede? Yusuf Emre sakatsa Arif neden düşünülmüyor? Diye soru sormanın da en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum. Kadro derinliği olmasına rağmen bir, iki sakat ve cezalı oyuncumuz olduğunda diğer oyuncular neden oyunu çeviremiyor? Stoper oynayan bir oyuncudan sağ bek yaratılmaya çalışılıyor. Teknik heyet olarak artık karar verin. Bu takımın sahadaki kadrosu belli olsun. Hedefe giden takımda macera aramayı bırakın. 


Kısacası yeni hoca hala takımı nasıl kuracağım? Hangi mevkide kimi oynatacağım diye arayış içinde olduğunu gösteriyor. Takımın iskeletini hala kuramadık. Artık bu takımın tek hedefi vardır. O da ilk altıdır. Başkanın bu açıklamayı deklare etmesi ile taraftar beklentisi artmıştır. Yen hoca ile sezon sonunda lig sıralamasındaki yerimizi bekleyip göreceğiz.


Fatih hoca sobalı ev istiyor. Hocanın isteği ev sonunda bulundu şeklinde haftalardır devam eden magazin haberleri son bulsun. Artık futbolu konuşalım. Boluspor neden yenildi? Bunu konuşalım. Fatih Tekke’in kadro seçimini ve oyuna müdahalesini konuşalım. Bir galibiyet ile göklere çıkardığımız gibi alınan yenilgi ile eleştirmesini bilelim.


Maç sonunda yapılan açıklamalara yardımcı çalıştırıcı katıldığı için Fatih hocanın maçı analiz etmesini ve değerlendirmesini maalesef göremiyoruz. Yardımcı hocanın açıklamasında "yeni planlamayla haftaya galip gelmeye çalışacağız" söylemi komik geliyor. Yap boz tahtası gibi her hafta takımda yeni planlamamı yapılacak? sahada farklı bir kadromu göreceğiz? sorusuna cevap bekliyoruz.


Artık hatanın telafisi olmayan maçlar bizi bekliyor. İki maç dış saha maçları sonrasında alınacak sonuçları merakla bekliyoruz. Ben buraya hikâye yazmaya geldim şeklinde açıklamalarda  bulunan Fatih Tekke’in sezon sonunda nasıl bir hikâye yazacağının merakla bekliyoruz.

 

 

İYİ HAFTALAR…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız