“ACİL ÖNLEM ALINSIN”

  • 23.09.2013 00:00

Mutlak kazanmamız gereken bir maçı zor da olsa kazandık. Bir atıyor üç alıyoruz. Çok koşuyoruz. İyi mücadele ediyoruz. Buna rağmen gol atmakta hala sıkıntımız devam ediyor. Ligin en az gol atan takımı konumundayız. Gol yollarında neden etkili olamıyoruz? Sorusuna cevap bulmak gerekir. Oynanan beş lig maçında attığımız üç gol bunun en güzel göstergesidir.

Bu güzel sonuca rağmen oyun anlamında halen istenilen düzeyde olmadığımızı kabul etmeliyiz. Bu mücadeleci oyun anlayışı ile futbolcuların aşırı zorlamaları sakatlıklara davetiye çıkarmaktadır. Birkaç oyuncumuzun sakatlığını ben bu zorlamaya bağlıyorum. Oyuncu bazında geniş bir kadroya sahip olmadığımızı düşünürsek hocamızın bu konuda acil önlem alması gerekir diye düşünüyorum.

Orta alanda iyi bir oyun kurucu eksikliğini hala yaşıyoruz. Ali’nin sakatlığı planlarımızı bozduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Gol yollarında etkili olduğumuz söylenemez. Emrah’ın ileri uçta yalnız kalıyor. Tek olunca da takım pozisyon üretmekte zorlanıyor. Maç içersinde çok acemice hatalar yapıyoruz. Topla çok oynamak pas hatasını da beraberinde getiriyor. Her maçta olduğu gibi bu maçta da yine aynı hataları görmeye devam ettik. Bu yapılan pas hataları ile kalemizde yaşanan pozisyonları en aza indirmemiz gerekiyor. Takımın kalecisi her zaman maçı kurtaran adam durumunda olmamalıdır.

Samsun takımının bizden daha iyi ve organize olduğu gerçeğini kabul etmek gerekir. Bir penaltı pozisyonu ile gol bulup bu skoru korumak istememiz iyiye işaret değildir. Özellikle oyunun son bölümünde rakibin baskılı futbolu karşısında adeta on bir oyuncu ile kendi sahamızda gol yememek için mücadele etmenin önüne geçmeliyiz. Penaltı olmasa takımımız maçı nasıl kendi lehine çevirecekti çok merak ediyorum.

Bu maçın en güzel olayı iki genç yetenek olan Emre ve Orhun’un ileri uçta takımda yer almasıdır. Takımın geleceği olan bu gençleri kazanmak için verilen emekler ileride karşılık bulacaktır. Ali hocamızı bu cesaretinden dolayı kutlamak istiyorum. Bu bağlamda çok anlamlı bir üç puan aldığımızı düşünüyorum.

Dengelerin her hafta değiştiği ve puan sıralamasının sürekli değişkenlik gösterdiği bir sezon geçiriyoruz. Olası bir yenilgi halinde ligin dibine demir atacağımız bir maçtan zor da olsa üç puan almak taraftara ve camiamıza verilen en güzel hediyedir.

Aldığımız bu üç puan hafta içi alınan mağlubiyeti de unutturan bir sonuç olmuştur.


İYİ HAFTALAR…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız