MİLLİ EĞİTİMDE MAARİF SÖYLEŞİLERİ

  • 2.03.2020 00:00

 

İstanbul Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Bolu Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atanan Cemil SARICI ile ilimiz eğitiminde de yeni eğitim etkinlikleri başladı. Bu etkinliklerin ilki  “Bolu Maarif Söyleşileri” oldu. Ülkemizde tanınmış, gençlerimize rol-model olabilecek, tanımış, ülkesine ve milletine önemli hizmetlerde bulunmuş şahsiyetleri öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimizle buluşmasını sağlayacak bu etkinliğin ilk konuğu Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU idi.

Kimdir İhsan FAZLIOĞLU?

1966 yılında Ankara’da doğan İhsan Fazlıoğlu, Kadıköy İmam Hatip Lisesi'ni 1985 senesinde bitirmiş. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden 1989 yılında mezun olan Fazlıoğlu, 1987-1990 yılları arasında İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) yazmalar bölümünde çalışmış. İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü'nde 1989 yılında Araştırma Görevlisi olarak görev yapmış. İslâm matematik tarihi üzerine yüksek lisans çalışmasını 1993 yılında ve yine aynı bölümde Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı yönetiminde Aristoteles'in matematik felsefesi üzerine doktora tezini ise 1998 yılında tamamlamış. İhsan Fazlıoğlu 2005 yılında Felsefe Tarihi alanında doçent unvanını almış.

2011 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü'ne profesör olarak atanmış ve halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak ilmî ve akademik hayatını sürdürüyor.

28 Şubat 2020 tarihinde iki oturumda yapılan söyleşinin sabah oturumu Doğa Kolejinde yapıldı. Öğleden sonra ise Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi Mavi salonda gerçekleşti. Sabah programının teması, “İp mi kısa kuyu mu derin?: Kendilik bilinci üzerine”. Öğleden sonraki oturumun teması ise, “Gölgeyi anlamak için ışığı bilmek: Bir gelecek bilinci olarak hafıza üzerine” oldu.

Öğleden sonraki üniversite oturumu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil SARICI’nın selamlama konuşmasının ardından başladı. Protokol, akademisyen ve üniversite öğrencilerinin de yoğun katılım sağladığı söyleşide FAZLIOĞLU, insan yetiştirme, vatan kavramı, verimli ve etkili çalışma, milli olma ve hafıza konularını kendi üslubu ile anlattı. Kendisinin Trabzonlu olması nedeniyle Temel ve Fadime fıkralarıyla anlatımını süsledi.

FAZLIOĞLU’nun bir sözü dikkatimi çekmişti.

“Kaybetmek değil, kaybolmamak önemlidir.” Ancak özünü, hafızasını, kültürünü koruyan milletler tarih sahnesinde yer almaya devam etmektedir. Gençlik önce kendine güvenecek, korkmayacak, çalışacak ama bunu sadece kendi için değil, ülkesi ve milleti için yapacak. İsrail’i hiç sevmediğini ama bu konuda tam örnek olarak gösterilecek bir millet olduğunu belirtti. Özellikle eğitimde çocuklarımızın karşısına koyulan aynanın değişmesi gerektiğini belirtti. Bunu da en iyi öğretmenlerle yapılabileceğini söyleyerek, öğretmenlerin yükünün çok ağır ve önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Söyleşi sonunda dinleyenlerin sorularını cevaplandıran FAZLIOĞLU, program sonunda kitaplarını okur severleri için imzaladı.


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız