BOLU’NUN MERHAMET ELİ

  • 27.01.2020 00:00


Suriye'nin İdlib kentinden rejimin yoğun saldırıları nedeniyle zorlu kış şartları altında konvoylar halinde Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan sivillerin sayısı, 367 bine ulaştı. Son 2 ayda İdlib bölgesinden, Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden temizlenen bölgeye 17 bin 360, Zeytin Dalı Harekâtı bölgesine ise 16 bin sivilin göç ettiği öğrenildi. Türk Kızılay’ı ekipleri, evlerini terk ederek sınıra yakın yerlerde çadırlarda yaşayan akrabalarının yanına göç eden sivillere çadır ve gıda yardımı yapıyor. Bir çadırda üç aile kalıyor.

Her ne sebeple olursa olsun suçsuz insanlar ölüyor. İnsanlar aç. Anasız babasız çocuklar kış gününde yağmur çamurda yırtık ayakkabı ya da terlikle oyunlarını oynuyorlar. Kendi devleti tarafından bombalanan insanlar.

Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan zulme, trajediye, katliamlara Dünya seyirci kalırken, zor durumda olan kardeşlerimize soğuk kış günlerinde Bolu’dan sıcacık bir el uzandı. Kış günü yağmur, çamur içinde terlikle ya da yalınayak gezen çocukların acılarını bir nebze azaltmaktı amaç.

Bolu Valiliği, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bolu İHH ve otuza yakın sivil toplum kuruluşu ile “İdlib’e Acil Yardım Kampanyası” başlatıldı. Her okul yardım toplama merkezi olarak belirlendi. Üç gün süren kampanya ile dokuz tır yardım toplandı.

Bolu için çok büyük bir başarı...

Tırların dördü sadece un yüklü diğerleri ise giyecek ve yiyecek kolilerinden oluşuyor.

1.650 adet yiyecek kolisi

4.052 adet giyecek kolisi

1.912 adet un çuvalı

194 battaniye

124 yorgan

46 halı

Öğrencilerimizin hazırladıkları paketler görülmeye değerdi. Hediye paketlerini kendi elleriyle süsleyip, üstüne güzel mesajlar yazdılar. Oradaki çocuklara umut oldular. Değerler eğitiminde adı geçen yardımseverlik konusu böyle güzel işlenemezdi. Yaşayarak, hissederek…

Toplanan yardımlar Bolu protoklünün de katıldığı sıcak güzel bir törenle Milli Eğitim Müdürlüğü önünden yola çıktı. Törende Bolu Milletvekili Sayın Arzu Aydın ve Bolu Valisi Ahmet Ümit konuşmalarını yaparak emeği geçenlere teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin bu konudaki heyecanını görmezden gelemeyiz. Bu konudaki emeği gerçekten takdire şayan. Kampanya boyunca sürekli görevlilerle iletişim halinde yardımların koordinasyonunu hafta sonu, tatil demeden bizzat yerinde inceleyerek gerçekleştirdi. Yardımların toplanmasında Köroğlu İlk ve Ortaokulu müdürü Şerafettin Tarım ve Çimento Çaydurt İlkokulu Müdürü İbrahim Yazıcı’da büyük emek verdiler.

Yardımların ulaştırılmasını yerinde görmek üzere Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile birkaç okul müdürü yardım tırlarıyla yola koyuldular. Boluların yardımları dağıtılırken görüntüleyip sosyal medyadan paylaşımda bulundular. Allah’ım ne büyük mutluluk.

Teşekkürler Bolu.

Yardımlar bitti mi?

Hayır.

Zulüm devam ettikçe, Bolu mazlumların yanında olmaya devam edecek.


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız