KÖROĞLU YAZARLIK OKULU MEZUN VERDİ…

  • 3.02.2017 00:00


                Büyük bir heyecanla 11 Ekim’de başlayan “Köroğlu Yazarlık Okulu Projesi”, 26 Mayıs’ta Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mavi Salonda mezuniyet töreni ile sona erdi. Mezuniyet törenine vali yardımcısı, rektör yardımcısı, okul müdürleri, öğretmenler, lise öğrencileri ve çok sayıda yazar katıldı.

                Köroğlu Yazarlık Okulu Projesi kapsamında açılan dört atölyeden 64 öğrenci mezun olarak belgelerini aldılar. Programda öğrencilerin kendi yazdıkları, portre, şiir, hikâye ve deneme türündeki yazılarının toplandığı “Gelecek Düşleri” adlı kitap, programa katılanlara ücretsiz dağıtıldı. Ayrıca Bolu Belediyesi Kültür Evine ve farklı kütüphanelere de öğrencilerin imzaladıkları kitaplar gönderildi.

                Mezun olan öğrencilerin yüzlerindeki heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi. Sahnede ayrıca kendi yazdıkları eserlerden bölümler de okuyan öğrenciler, tören sonunda bol bol fotoğraf çektirdiler. Öğrencilerin okul dışında kendi istekleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri bu sekiz aylık çalışmalar ve ekinlikler, onların kişisel ve sosyal hayatında önemli gelişimlere neden olacağa benziyor…

                İşte zaten eğitimde amaç, onların gönüllerine dokunabilmek değil miydi?...

                Ama bu işler hiçte kolay olmuyor. Buradan Milli Eğitim Müdürlüğünün özverili organizasyonuna, Bolu Valiliğinin ile Bolu Belediyesinin desteklerine teşekkür etmek gerekir. Çalışmaya katılan öğrencilerin iki haftada bir, ders bitiminde okullarından alınıp öğretmenevinde oluşturulan atölyelerine taşınması, çalışma bitiminde öğrencilerin tekrar ikametgâhlarına taşınması başlı başına bir iş ve risktir aynı zamanda…

                Atölye çalışmalarında öğrencilerin analiz etmesi için tanınmış eser ve yazarlara ait 575 adet kitap dağıtıldı. Tiyatro gösterisi ve gezi gibi değişik etkinlikler de gerçekleştirilen bu projede, öğrenciler Türkiye’de tanınmış şair ve yazarlarla buluşma fırsatı da yakaladılar. Kendi okullarında da önemli gün ve anma programlarında yazılar yazan bu öğrencilerimiz, okullarında proje koordinatörlüğü yapan edebiyat öğretmenleri tarafından da desteklendiler.Okullarındaki derslerine giren edebiyat öğretmenleri, bu proje çalışmasına katılan öğrencilerin derslerinde de gözle görünür bir gelişme kaydettiklerini her fırsatta belirttiler. Çalışmaya katılan öğrenciler, bu projede biraz kendilerini buldular. Yatarak ders dinlediler, yazı yazdılar, farklı düşündüler… Kendilerinin değerli olduklarını fark ettiler… Yazılı bir eser oluşturmanın mutluluğunu yaşadılar.

                Okumak kolaydır yazı yazmaya nazaran… Yapılan bir araştırmaya göre, bir Japon yılda ortalama 25, bir İsviçreli yılda ortalama 10, bir Fransız yılda ortalama 7, Bir Türk ise ortalama 10 yılda 1 kitap okuyor. İş yazı yazmaya geldiğinde bu rakamlar daha vahimleşiyor. Bu nedenle yapılan bu tür proje uygulamaları büyük önem taşımaktadır.Okumak ve yazmak uygar medeniyetin kriterleri olarak karşımıza çıkıyor. Daha nice güzel projelere…


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Çok Okunanlar

Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

  • 29.09.2023

Nöbetçi Eczaneler

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız