MEDENİYET SÖYLEŞİLERİNDE ÜÇÜNCÜ PERDE

  • 16.01.2017 00:00

 

Büyük bir özveri, fedakârlık ve gayret içinde yürütülen Köroğlu Yazarlık Okulu Projesinde aylık olarak yapılan “Medeniyet Söyleşileri” etkinliklerinin üçüncüsü, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. 

Söyleşiye konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Hitabet ve Yorum Uzmanı Mustafa Firengizdavetli olarak katıldı. Programa Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz, Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Bayram Kundakçı, Muvafık Kılıç ve Levent Şener, Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Koçak, Türkiye Genlik Vakfı Bolu İl Temsilcisi Kadir Küçük, Proje koordinatörü Fahri Tuna, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda 15 Temmuz’da milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık mücadelesini anlatan on beş dakikalık bir belgesel gösterimi sunuldu. Gözlerin dolu dolu olduğu anda sözü Mustafa Firengiz aldı. 

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Hitabet ve Yorum Uzmanı Mustafa FirengizÇanakkkale Savaşının yaşandığı dönemin tarihsel gelişimini ve savaşın boyutlarını belirten anlatımını yaptıktan sonra  Merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri coşku dolu sesiyle okurken öğrenciler tarafından sık sık alkış yağmuruna tutuldu.

Firengiz1944’de Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde doğmuş. Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsünü ve sırasıyla, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Yüksek Lisans programını bitirmiş. Meslek hayatına eğitim alanında devam eden Firengiz, sırasıyla Denizli/Tavas Balkıca Köyü İlkokulu Müdürlüğü, Malatya Doğanşehir Ortaokulu öğretmenliği, Diyarbakır Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğü ve Uzmanlığı, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi olarak görev yapmış. Üniversitede Türk Dili, Kompozisyon, Diksiyon, Özel Öğretim Yöntemleri derslerini okutmuş. Emekli olduktan sonra bu derslerin kurs ve konferanslarını vermeye devam ediyor.

İLESAM( İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) şeref ödülü sahibi olan Mustafa Firengiz, çok sayıda Türk Dili, Edebiyat, Kompozisyon ve Türkçe kitaplarının hazırlanmasında görev almışFirengiz, ÖğretimGörevliliğinden emekli, evli ve üç çocuk sahibidir.

İstiklal Marşımızın tarihi önemine ve anlamına değinen Mustafa Firengiz, katılımcılara İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nın kıtalarını yazarken hiçbir karşılık beklemeden vatansever kişiliğiyle yazdığını söyledi. Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nda bizlere vermek istediği mesajı akıcı bir dille ve beden diliyle dinleyicilerle paylaştı. Ayrıca İstiklal Marşı’nın şiir olarak okunuş özellikleri ve seslendirme özellikleri üzerinde durdu. Öyle coşkulu okuyordu ki, sanki yaşıyordu… Gözlerinden yuvarlanan yaşlar, göstergesiydi o anın…

 Program Mustafa Firengiz’in salondaki katılımcıların tüylerini diken diken eden muhteşem ses tonuyla İstiklal Marşımızı okumasının ardından Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz tarafından Mustafa Firengiz’e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu.

“Vatan” kavramını, hayatından verdiğin kesitlerle öyle güzel işledin ki Hocam, sonsuz teşekkürler…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız