KÖROĞLU YAZARLIK OKULU

  • 1.01.2016 00:00


“Okullar Açılırken” adlı bir önceki yazımda belirttiğim, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğünün ses getirecek çalışmalarından biri hayata geçti…

“Köroğlu Yazarlık Okulu” projesinin açılışı büyük bir katılım ve protokol eşliğinde 11 Ekim’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konferans salonunda yapıldı. Programın sunumunu kendi yorumu ve uslubu ile Cihat Arslan gerçekleştirdi. Protokol konuşmalarının ardından proje tanıtımı yapıldı. Projenin bir ayağı olan “Medeniyet Söyleşileri” kapsamında yazar Sadık Yalsızuçanlar söyleşi programını gerçekleştirdi. Ardından projede yer alan yazarlar ile projeye destek veren Bolu Valisi Aydın Baruş’a ve Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz’a çiçek takdimi yapıldı. Toplu fotoğraf çekimlerinden sonra program sona erdi.

Proje ile ilgili yerel basında eğitim sever birçok köşe yazarı “Köroğlu Yazarlık Okulu” projesinden bahsettiler. Yapılan çalışmayı takdirle karşıladılar. Projenin arka planında görev alan bir kişi olarak projeyi köşeme biraz daha geçtaşımayı uygun buldum. İki üç hafta izledikten sonra projeyi köşeme taşımaya karar verdim. Projenin dönütlerini ve ayaklarının yere bastığını görmek istedim…

Projenin genel koordinatörlüğünü ülkemizin tanınmış portre yazarlarından Fahri Tuna yapıyor. Proje Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesinin ortaklaşa protokolü ile yürütülüyor. Proje il merkezinde yazarlığa ilgi duyan 100 özel yetenekli lise öğrencisine hitap ediyor. Öğrenciler, isteklerine göre yirmi beşerli dört atölye gurubuna ayrılıyor.

Hikâye/Roman atölyesinde Mukadder Gemici, şiir atölyesinde AdemKarafilik, Deneme/Düşünce atölyesinde Mehmet Şeker ve Portre atölyesinde Fahri Tuna öğrencilerimize yaşadıkları şehirlerden kalkıp gelip, iki haftada bir Salı günleri iki saat yazarlıkla ilgili ders veriyor. Hikâye, deneme ve şiir atölyeleri Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevinde çalışırken, portre atölyesi Sosyal Bilimler Lisesinde çalışıyor. Öğrenciler 17:00 ‘de bu atölyelerde ders başı yapıyorlar. Onların okullardan alınıp, atölyelere taşınmalarını Bolu Belediyesi üstleniyor. Ders bitiminde ise öğrencilerin adreslerine ulaşımları, okulların ve Milli Eğitim Müdürlüğünün servis araçları tarafından sağlanıyor. Tam bir organizasyon işi… Ayrıca ülkemizin tanınmış yazar, kültür elçisi ve şairleri “Medeniyet Söyleşileri” nde öğrenci ve velilerimiz ile buluşuyor. 

Proje başarılı bir şekilde devam ediyor. Bunu izlenimlerime göre söylüyorum. Yazarlar gayet mutlu. Öğrencilerin derslere hazırlıklı ve istekli geldiklerini söylüyorlar. Ders arasındaki teneffüs arasında bile yazarlar dışarı çıksa dahi öğrenciler grup çalışmalarına devam ediyorlar. Öğrenciler ders bitse de gitsek diye bakmıyorlar. Bazı öğrenciler uzak köylerden gelseler de, gece 22:00 de eve girseler de, çalışamadan çok zevk aldıklarını, bu nedenle aileleriyle bile tartıştıklarını belirtiyorlar. Projenin asıl başarısını mayıs ayında öğrencilerin yazdığı eserlerini görünce ve okuyunca görebileceğiz…

Eğitimde sonuçlar uzun zaman alıyor. Sabırlı olmak lazım…



Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Nöbetçi Eczaneler

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız