MADEN SUYUNDA YÜZMEK…

  • 2.02.2016 00:00

Maden suyu içmeyenimiz hemen hemen yok gibidir.  Maden suyunu genelde yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırmak için tüketiriz. Bunun dışında sağlık açısından birçok faydası vardır.

En önemli özelliği adından da anlaşılacağı üzere içinde magnezyum, potasyum, sodyum, kalsiyum gibi minerallerin ve madenlerin olmasıdır.

Maden suyu, insan vücudundaki kemik sağılığı destekler, yağ oranını ve kan basıncını düzenler, damar sağlığını korur, asit seviyesini dengeler, fiziksel canlılığa katkı sağlar, zihinsel uyanıklığı artırır, cildi güzelleştirir, saç sağlığına faydalıdır.

Pasta börek yapımında bile bu sudan kullanılabilmektedir.Kaynak çeşmesinden içilen maden suyunun saf hali, şişelerdeki gibi içine gaz basılmamış hali…

Tatlımsak ve mayhoş bir tadı var…

Bolu olarak öyle bir nimete sahibiz ki…

Kasa kasa, şişe şişe marketlerden aldığımız suda yüzebileceğimiz Akkayalar’ı Yüce Mevlam bize sunmuş…

Yıllardır atıl vaziyette ve bakımsız duran bu mekân bugünlerde dolup taşıyor. Beş yıldızlı bir otelin havuzundan farkı olmayan bu havuza girmek istediğinizde sizi kapıda görevliler karşılıyor. Çünkü artık burayı özel teşebbüs işletiyor.

Giriş kapısının üzerinde “AKKAYALAR TRAVERTENLERİ ŞİFALI SU HAVUZLARI MESİRE ALANI” yazıyor. İçeride sunulan hizmetlerin ücretleri de bu kapıda belirtiliyor.

Kişi başı giriş ücreti 3 TL,

Araçla birlikte girmek isterseniz 10 TL.

Havuza giriş ücreti 10 TL.  Bileğinize siyah bant takılıyor.

Bardak çay 2,5 TL.

Demlikte çay 15 TL.

Kömürlü semaverde çay 25 TL.

Büyük havuzun 1/3’ü bayanlar için branda ile ayrılmış.

Aynı şekilde 2 adet yan yana olan kaynak çeşmeleri de bayan/erkek diye branda ile ayrılmış durumda. Ayrıca güzel küçük bir mescit bile yapılmış.

Soyunma odaları ve duş alma yerleri de çalışır durumda.

Boş alanlar yeşillendirilmiş, değişik türde bitkiler dikilmiş, ağaçlandırılmış. Ahşap piknik masaları yeterince konulmuş.

Çalışır olmayan tek yer bir tarafı Bolu, diğer tarafı havuz manzaralı restaurant…

Hizmetin de bir bedeli olmalı…

Umarım uzun soluklu olur.


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız