“LEVENT” Oku-Yorum

  • 11.05.2015 00:00

 

Oku-Yorum Projesi kapsamında Koç İlk ve Ortaokulu Müdürü Bülent SARIYILDIZ’ın misafirperverliğinde “Levent” kitapları serisinin yazarı Mustafa ORAKÇI İle beraberdik. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere yine iki oturum şeklinde gerçekleşen etkinliklere sabah ilkokullar, öğleden sonra ortaokullar katıldılar. Sabah oturumunda katılımın planlanandan fazla olduğu gözlendi.

Proje kapsamında ilkokullara yazarın “Okulsuz Dünya”, ortaokullara ise “Zaman Yolcuları Çanakkale Savaşı’nda” isimli eserleri ücretsiz dağıtıldı. Öğrenciler ayrıca dağıtılandan daha fazla kitap istedikleri takdirde salonun önüne kurulan yayın masasından indirimli ücret karşılığında alabiliyorlar. Program sonunda yazar öğrencilerin okudukları bu kitapları imzalıyor. Öğretmen ve öğrenciler yazarla birlikte topluca fotoğraf çektiriyorlar…

Her iki oturumda da yazar, kısaca kendini tanıttıktan sonra öğrencilerle sohbet etti. Onların meraklı sorularını cevaplamaya çalıştı. Öğrenciler özellikle yazarın niye “Levent” ismini kullandığını, Bolu ile ilgili kitap yazıp yazmayacağını sordular. Mustafa ORAKÇI, Bolu’ya daha önce de geldiğini, Bolu’yu sevdiğini, yakın zamanda kitaplarında Bolu’ya da yer vereceğini belirtti. Yazar, sınıf öğretmeni olunca, öğrencilerin dikkatini toplamak için sık sık fıkralar anlattı. Öğrencilere hem okumanın hem de yazmanın çok önemli olduğunu, okumanın sınav başarısında önemli rolü olduğunu, zamanın altın kadar değerli olduğunu, boş zamanlarında bol bol kitap okuyarak dinlenmelerini tavsiye etti. Yazmanın da çok zor olmadığını, kendisinin yazmak için küçük küçük notlar tuttuğunu ve günü geldiğinde bu küçük notları birleştirerek kitap haline getirdiğini anlattı. Temel yazarlık hedefini, öğrencilerinin keyifle okuyacağı kitaplar yazmak olarak açıkladı.

Şu an halen Çatalca’da sınıf öğretmenliği yapan Mustafa ORAKÇI, kendinden bahsederken 1979 yılında Çanakkale’nin Çan ilçesinde doğduğunu, Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu olduğunu, üniversiteden mezun olduğu günden bu yana çoğu vaktini çok kıymet verdiği öğrencileriyle geçirdiğini, öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini belirtti. Bir sınıf öğretmeni olarak 88 adet kitap yazmak ve ülkenin sevilen çocuk edebiyatı yazarlarının arasına girmek, aynı zamanda öğretmenlik mesleğini de devam ettirmek azımsanmayacak bir başarıdır. Kendisini kutluyorum

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız