OKU-YORUM PROJESİ’NDE ALİ ERKAN KAVAKLI

  • 4.02.2015 00:00

       

             Oku-Yorum Projesi kapsamında eğitimci-yazar Ali Erkan KAVAKLI eşiyle birlikte misafirimizdi. İki gün ilimizde konaklayan yazar, ilk gün İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. İkinci gün İzzet Baysal Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda Bolu’daki Anadolu Liselerinin son sınıflarında okuyan ve sınavlara hazırlanan öğrencilere sabahtan ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde konferans verdi. Oku-Yorum Projesi kapsamında öğle arası Çaydurt-Çimento İlkokulunda kütüphane açılışına katılan Ali Erkan KAVAKLI, ilkokul öğrencileri ve öğretmenleri ile sohbet etme fırsatı buldu. Kütüphane açılışında Milli Eğitim Müdürlüğünün yönetim kadrosu da tam kadro açılıştaydı.

            Ali Erkan KAVAKLI, Lise öğrencilerine yönelik sınav stresi, başarı olma yolları, verimli ders çalışma yöntemleri, hedef belirleme konularında bilgiler verdi. Konferans sonunda öğrencilere dağıtılan kitaplarını imzaladı.1952 yılında Konya, Seydişehir ilçesine bağlı Kavak Köyü’nde doğan yazar, 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun olarak öğretmenliğe başlar. Hatay, Sivas, Divriği, Suşehri, Çanakkale ve İstanbul’daki çeşitli okullarda ve altı yılda Almanya’da edebiyat öğretmenliği yapar. Yazı hayatına hikâye ile başlar ve ilk hikâyesini 1975 yılında yayınlar. Daha sonra çeşitli dergi ve gazetelerde sürekli yazılar yazdı. İki bine yakın konferans veren Kavaklı, Almanca ve Arapça biliyor ve iki çocuk babası…

                Bolu’da da verdiği konferanslarda öğrencilere başarıya giden yolları, hedef koymayı, karar almayı, kendine öz güven duymayı, beyni kullanmayı ve düşünmeyi sık sık öğrencilere dini, tarihi olgularla, kendi yaşantısından örneklerle ve hazırladığı sunularla açıklamaya çalıştı. Sınavlara da karşı olduğunu, sınavsız bir eğitim sisteminin kurulması gerektiğinden bahsetti. Yazarın çocukları çok sevdiği, çocuklarla yaptığı sohbetten, onlara karşı gösterdiği sevgi ve ilgiden belli oluyordu.   

                Yazılarında mümkün olduğunca sade bir dili tercih ettiğini söyleyen yazar, insanların ve insanlığın problemlerini ele alan roman ve hikâyeler kaleme aldığını belirtti. Ayrıca yazılarında, İnsanları kötüden iyiye, çirkinden güzele, yanlıştan doğruya değiştirmeyi, barış ve kardeşlik duygularını güçlendirmeyi hedef ediğini, İnsanları melekleştirebilirsek dünyayı cennete çevirebileceğimize de inandığını belirtti. Başarı, motivasyon, eğitim seminerleri ve kitaplarıyla insanımızın başarısını artırmak ve mutluluğuna katkı sağlamak için çalıştığını anlattı. Özellikle ülkemizin genç dinamik bir nüfusu olduğunun altını çizen yazar, iyi ve kaliteli bir eğitimle Türkiye’nin yüz yılın ülkesi olacağını ve önümüzde kimsenin duramayacağı öğrencilerimizle paylaştı.    

                Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı başında da Bolu’ya gelerek daha çok gençle, farklı sohbetler yapmak isteğini de dile getiren yazar, Bolu’da kitap okuyan gençleri ve çocukları görmekten çok memnun kaldığını söyleyerek,  iyi dileklerle ilimizden ayrıldı.


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız