MİSAFİRİMİZ SEVİM AK…

  • 26.04.2015 00:00


Bolu Milli Eğitim Müdürlüğünün “Oku-Yorum Projesi” etkinlikleri kız kesmeden devam ediyor. 21 Nisan Salı günü Koç İlköğretim Okulu’ndaydık… Okudukları kitabın yazarını merak eden öğrenciler okulun çok amaçlı sonunu tıka basa doldurmuştu.

Sabahtan ilkokullara, öğlenden sonra da ortaokullara yönelik olan etkinliğe ilgi ve katılım yoğundu. Yazar Sevim AK’ın, sade görünümü, alçak gönüllü davranışları ve hanımefendiliği gözlerden kaçmadı. Karşısındaki öğrenci topluluğuna önce kendi hayatını özetleyerek giriş yapan yazarımız, yazdığı eserlerin hikâyesini anlattı. Çocukluk yıllarından çok esinlendiğini ve çevresini çok iyi gözlemlediğini, hayal gücüne sık sık başvurduğunu belirtti. 

Kimya mühendisliği ve biyokimya uzmanlığı eğitimi gören yazarın ilk eseri 1987 yılında, “Uçurtmam Bulut” olmuş. Kırmızı Fare, Doğan Kardeş, Bando, Milliyet Kardeş, Başak Çocuk, Vakıf Çocuk, Kırmızı Bilye gibi öyküleri çocuk dergilerinde yayımlanmış. TRT’nin “Portakal ve Zıpzıldır” adlı çocuk programları için öyküler ve senaryolar da yazmış. Doğu ve Güneydoğu’daki çocuklarla gerçekleştirdiği yaratıcı okuma ve öykü yazma çalışmaları Fransa’da Lignes D’ecritures’ dergisinin çeşitli sayılarında yayımlanmış. Otuzu aşkın kitabı olan yazarın, Kırık Şemsiye adlı resimli öykü kitabı ise Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nce 2006 yılının en iyi resimli kitabı seçildi.

Daha önceden öğrenciler Yazarın “Domates Saçlı Kız” ve “Penguenler flüt Çalamaz” adlı eserlerini okuyarak gelmişlerdi.  Özellikle ilkokul öğrencilerinin ilgi ve heyecanlarının fazla olduğu, önceden kâğıtlara yazıp hazırladıkları sorulardan belli oluyordu. Yazar konuşmalarını bitirdikten sonra soru sormak isteyen öğrencilere söz verdi. Onların sorularını dikkatle dinleyerek tek tek cevap vermeye çalıştı. Öğrenciler kitap kapaklarındaki resim ve çizimleri çok sevdiklerini de dile getirdiler. Daha sonra öğrenciler sıraya girerek okudukları kitapları yazara imzalattılar.

Sevim AK, öğrencilerin isimlerini öğrenip, kitaba öğrencinin ismini yazıyor, bir kalp resmi çiziyor ve “Sevgilerimle…” diye imzalıyor. Ardından öğrencilere birlikte fotoğraf makinelerine poz veriyordu. Yazar, çocukları çok sevdiğini hem davranışlarıyla hem de söylemleriyle belirtti.

Öğle yemeği arasında sohbet etme fırsatı bulduğumuz Sevim Hanım, soğuk algınlığının olduğunu, güzel Bolumuzu gezmek istediğini ama kendisini çok iyi hissetmediğini bu nedenle programdan hemen sonra dönmek istediğini belirtti. Hasta olmasına rağmen enerjisinden ödün vermeden, büyük bir özveri içinde çocuklarla bu etkinliği gerçekleştirmesi takdir edilmesi gereken bir davranış olarak hafızalarımıza kazınmış oldu…

Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Koç İlköğretim Okulu’na ve Okul Müdürü Bülent SARIYILDIZ’a da teşekkür ediyoruz. “Oku-Yorum Projesi” etkinlikleri Mayıs ayının sonuna kadar aynı coşkuyla devam ediyor. Yeni etkinlik ve yazarlarla buluşmak üzere… 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız