FOTOĞRAF SANATÇILARI YETİŞİYOR…

  • 17.12.2011 00:00

 

 

Son günlerde yıkılması ile gündeme gelen Bolu Belediyesi Ressam MehmetYücetürk Sanat Merkezi’nde, “Beni yıkmayın”, “Beni yok yok etmeyin” dercesine yoğun sanat faaliyetleri ve günleri yaşanıyor.BSM Sanat Danışmanı İhsan Ayıtkan yönetiminde 60 Fotoğraf Atölyesi üyesi ile yürütülen fotoğraf çalışmaları başarılı bir sergi ile sonuçlandı. Açılışı yapılan sergiye, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Müftü Vekili Halil Taşpınar, ve çok sayıda davetli katıldı.

Sanatseverler açılışı yapılan sergiyi 30 Aralık 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’ne gelip gezebilecekler…

Bu atölyenin bir üyesi olarak, sergide bir fotoğrafımın bulunması da beni çok mutlu etti. Gerçekten fotoğrafın sanatsal yönünü bizlere uygulamalarla aktarmaya çalışan İhsan Ayıtkan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Fotoğraf çekmenin zevkini sayesinde almaya başladım… Yeni edindiğim Canon 550d makinemle neler yapabileceğimi anladım…

Yedi hafta süren çalışmalarımızda, fotoğraf temel bilgisi, fotoğrafın tarihi gelişimi ve fotoğraf sanatı akımları, makine ve ekipmanları, görüntü oluşumu, film ve sensor yapıları, Işık bilgisi, objektifler, stüdyo ve portre çekimleri, kompozisyon ve estetik, dijital fotoğraf temel bilgisi, laboratuvar ve baskı teknikleri konularında bilgiler aldık ve bu konularda uygulamalar yaptık. Öğrendiklerimizi uygulamak için Abant’a gezi düzenlendi.  Karlı ve buzlu bir ortamda Abant gölünü yürüyerek dolaştık. Hocamız İhsan Bey zaman zaman yürürken, hem teorik bilgiler verdi hem de fotoğraf çekim teknikleri hakkında uygulamalar yaptırdı. O gün üşümüş ve fotoğraf hakkında yeni bilgiler öğrenmiş olarak döndük… Hatta Mudurnu’ya da gezi düzenlenecekti ama hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Kim ne derse desin, yapılan sanatsal çalışmalar bir kesimi memnun etmek için ya da birilerine destek sağlamak için yapıldığını düşünmüyorum. Bence tüm Bolulu fotoğraf sevenler ve fotoğraf sanatıyla uğraşanlar İhsan Bey gibi bir değerden faydalanmaya çalışmalıdırlar…Kendisi de bu konuda herkese yardımcı olabileceğini zaten söylemektedir.

Şimdi bir daha ki BSM Fotoğraf Atölyesi çalışmalarını dört gözle bekliyorum… Daha öğrenecek çok şeyimiz var… 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • ibrahim karagöz
    ibrahim karagöz
    8.09.2011 00:22

    Arkadasım oyle guzel yazılar yazıyorsun ki bir 657 olarak yorum yazamıyorum :) ellerine sağlık

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız