“Eğitim Şart !”...

  • 25.01.2020 00:00


“Eğitim Şart !”...

Yine bir “PANEL”Sempozyumdayız...

Tarih.”24 OCAK 2020”Cumadan sonra Bolu TSO Salonunu şereflendiren hazirun İlimizde yeni bir dönemin başlangıcına ilham olmak rol model olmak tecrübelerini paylaşmak üzere bizlerle de buluştular...

Teşekkürler...

Medyanın ilgisi yine yoktu...

Oysa “BOLU BELEDİYESİ”nin davetlisiydik...

OKUYORUZ...

”Bolu Belediyesi tarafından bugün saat 13.30’da TSO toplantı salonunda, yerel kalkınma temelli işbirliği ve kooperatifçilik eğitimi düzenlenecektir.Gerçekleşecek eğitime İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi İzmir Köy Kooperatif Başkanı Neptün Soyer konuşmacı olarak katılacak olup, tüm basın mensuplarımız davetlidir.”

...Davete icabet sünnettir...

”ORADAYDIM”

...Muhabbetle...

“BU PROJE T.C.DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR.”...

Bu vesileyle bu devlet hibelerinin ajans “teknik”desteklerinin İlimize yıllardır gelmesinde büyük emekleri bulunan Bolu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü “TOLGA KAYA” Bey ve Uzman Personeline ve Bolu TSO Genç Girişimciler Kuruluna,T.C.TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI Bolu çalışanlarına ve “BOLU BELEDİYE BAŞKANI” Tanju ÖZCAN Bey ve konuyla bizzat ilgilenen EŞİ “Meral Hoca” ya da özellikle peşinen teşekkürlerimizi de sunuyoruz efendim...

Günlerdir sosyal medyada da özellikle “NEPTÜN HOCA” nın da öne çıkarılmasıyla duyurusu tanıtımı çok güzel yapılan, Belediye Sitesinden de katılım formları yayınlanan “EĞİTİM”Projesi”, “Bolu Belediye Başkanlığı Proje Yönetim Birimi”nin yıllardır Sorumlusu olan ve yurt dışı tecrübeleri de bulunan BURCU ŞİMŞEK" HANIM ve Ekibinin özverili çalışmalarıyla yazılmış...

Değil Mi ?...

Gelelim program akışına...

Panelistlere. 

”Prof.Dr.HARUN RAŞİT UYSAL”...

”NEPTÜN SOYER”...

”MUAMMER NİKSARLI”ya...

Hepisi de konusunun uzmanı kooperatifçi hocalar eğitimciler...

Sırasıyla Ünvanları mı?

1.”EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ SÜT TEKNOLOJİLERİ BÖLÜM BAŞKANI”...

2.”İZMİR KÖY-KOOP .YÖNETİM KURULU BAŞKANI”...

3.”TÜRKİYE MİLLİ KKOPERATİFLER BİRLİĞİ BAŞKANI”...

Güzel bir başlangıç değil mi İlimiz için efendim...

Şimdi de aynı sahnede olan, başarılı bir moderasyon sunan ; “PROGRAM” ın Moderatörü “EVREN ALANKUŞ” Hanımı tanıtmaya mı...

“Karslı .CHP’den 24 haziran 2018’de Milletvekili Aday adayı”...

Kendisini şu şekilde anlatıyor...
Okuyoruz...

” 1978 yılı doğumluyum. İlk, orta ve liseyi Ankara da tamamladım halen Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman bölümünde öğrenim görmekteyim. Alankuş Danışmanlık Firması(marka patent ve proje danışmanlık) kurucu genel müürüyüm ve YÜCİTA(yöresel ürünler coğrafi işaretler Türkiye araştırma ağı) üyesiyim. 

“Çalışma faaliyet alanlarımı büyük çoğunlukla Anadolu da üretilmekte olan yöresel ürünlerimizin tescili ve proje yürütücüsü olarak Rize’den Kars’a, Çorum’dan Trabzon’a Mersin’den Ağrı’ya bir çok ilde alan çalışması yapmaktayım.

Meslek yaşantımın geneli Anadolu da üretici halk ile iç içe geçmektedir. Büyük bir çalışma alanımı ise toprağında yetiştiğim KARS da yapmaktayım bu iş alanım sayesinde hemşerilerim ile daha yakından yaşama ve onların içinde kendimi ve mesleğimi geliştirme şansı buldum. 

Kendi iş alanım üzerine 5 yıldır memleketim Kars’ta da yöresel ürünlerin Türkiye tescilini yapıyorum. Coğrafi işaret çalışmalarımda süt üreticilerinin, çiftçilerin, peynir ve bal üreticilerinin ve Kars’ın yerel dinamikleri olan STK’lar ile hep iç içe onların sorunlarını dile getirmeye çalışıyorum.

Bu süreç içerisinde bölge halkının ihtiyaçları ve gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olma şansına ulaştım. Direk üretici halk ile iç içe olmam beni onların sorunlarını daha iyi tanımaya ve onlar adına çözüm üretmeye yöneltti.

Coğrafi işaret çalışması ile peynir üreticisi, bal üreticisi, elma üreticisi ürünlerine farkındalık sağladım.
Bu hizmetim sayesinde ürünlerini gerçek değerlerinde satmak imkanı yakalayıp, taklit edilebilme riskini en aza indirgedik ve bu vesile ile ülkemizin öz varlılarına sahip çıkarak tescil ile üreticinin hukuki haklarını sağlama başarısına ulaştım.
Bu çalışmalarım sırasında Karslı hemşerilerim ile yan yana durarak aslında bir alan çalışması kendiliğinden yaratılmış oldu.”...

KAYNAK.politikars.comt
Evet efendim Bolunun en önemli gıda ve turizm sorınlarından biri de “ COĞRAFİ İŞARET” ve yöresel ürünler meselesi...

Bolu merkezin tek tescilli patentli ürünü “KIZILCIK TARHANASI” değil mi...

O da eski dönem Bld.Başkanı “ALLADDİN YILMAZ” Beylerin büyük destekleriyle “ANABOLU” markasıyla “BEH-DER” Ticeri İşletmesi tarafından “GÜLER BURKUCU” Hanım başkanlığında törenle Ankaradan alınmıştı değil mi?

Şimdi Belediye meydanımızdaki yöresel ürünlerimiz çikolatamız,sirkemiz,reçellerimiz,ekmeğimizin sırayla satıldığı "İMREN"in,"LADİN"in yanındaki kiracı oldukları Belediye Dükk-anında değil mi?

Sonrası ehemmiyetli e var mı ?

Belki ileride "PAŞAKÖY" de Hil ton arkasında mı ?...

İşte Moderatörümüzden Danışmanımızdan Eğitimcimizden bu geliş gidişlerde Boluluların yeni dönemde de bu beklentisi Kars tecrübelerini İlimize de yansıtmalarımıdır efendim...

İzleyeceğiz.

Paylaşacağız...

Görüşmek Üzere...

Yine Bekleriz Dostlar...

SAYGILARIMIZLA.

Selam ve “ M U H A B B E T L E “...

25.Ocak .2020.BOLU.

Mustafa COP( İşletme Uzmanı. BOLU GAZETECİLER CEMİYETİ Denetim Kurulu Üyesi. Gazeteci Yazar )...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız