DOLAR MI? BORSA MI?

  • 15.02.2015 00:00

 

Son zamanlarda en çok sorulan sorulardan birisi de bu 2015'te Dolar mı, Borsa mı daha iyi yükselir.

Euro ve Altın ise yatırımcı tarafından ümit kesilmiş yatırım estrümanı gibi görünüyor.

Avrupa Merkez Bankası ECB’nin 1.1 trilyon Euro’luk tahvil alım kararından sonra hem Euro’nun hem de faizlerin düşüşü hız kazandı.

Dolar, Türk lirası karşısında rekor kırarak 2,50'yi geçti.

Bunun nedenleri arasında Cumhurbaşkanı ile Merkez Bankası başkanı arasındaki enflasyon ve faiz tartışmaları gibi görünsede asıl nedenin FED'in Birkaç ay içerisinde faizleri yükseltebileceği beklentisi.

Ayrıca Merkez Bankasının 24 Şubat tarihinde faizi düşüreceğinin beklentiside doları yüksek seviyelerde tutuyor.

Ukrayna-Rusya arasında sağlanan ateşkes bir nebze de olsa Doların ateşini düşürdü.

Fakat hala çok yüksek daha da yükselebilir mi? Evet yükselebilir fakat bu yükselişin uzun soluklu olacağını zannetmiyorum.

İthalatımızın büyük kısmını dolarla, ihracatımızın büyük kısmını ise Euro ile gerçekleştiriyoruz.

Yani doların fazla yüksek olması işimize gelmez.

Merkez Bankası uzun dönemde buna izin vermeyeceğini düşünüyorum.

Diğer yandan yumuşak karnımız olan cari açık ve enflasyon, Petrol fiyatının 115 dolar düzeyinden 50 doların altına inmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesi Ülkemiz ekonomisine pozitif katkı sağlayacaktır.

Başbakan Yardımcısı Sayın Babacan; Ülkemiz FED'in her türlü parasal genişleme ,faiz artışı vb.açıklamalarına karşı tedbirini almış durumdadır.

Gemi,kaptan ve tayfalar sağlam olduktan sonra büyük dalgalarda gemi bir o yana bir bu yana gitse de geminin içi su alsa da bu gemi yoluna devam eder ve hedefe ulaşır.

İşte yatırımcılar için burda fırsat var.

Bu dönemde Uzun vadeli düşünmenin Dolar'dan uzak durmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Borsa'da artık eski dönemlerin kalmadığını, kısa vadede yüksek kazanç beklemenin hata olacağını, anlık hareketlerin profesyonellerin işinin olduğunu kabül etmek lazım.

Küçük yatırımcıların en az 3 yıllık bir zaman dilimi ellerinde tutacak şekilde alım planlamalı ve en önemlisi alım zamanını dev dalgaların olduğu zamanda sağlam hisselerden yana kullanması memnun edecek kazançlar elde edilmesini sağlayacaktır.

Saygılarımla

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız