İMKB REKORA KOŞUYOR

  • 6.08.2012 00:00

 

Avrupa borç krizinin çözümüne yönelik Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi Euro'yu korumak için ne gerekiyorsa yapacağız.

İnanın bu yeterli olacaktır şeklindeki açıklamalar piyasalara moral vermişti.

Yunanistan'ının iflasına izin verilmeyeceği algısı oluştu.

Aksi takdirde ECB  deyim yerindeyse manipulasyon mu yapıyor?

Geçtiğimiz hafta ise Avrupa Merkez Başkanı Draghi yaptığı açıklamada zor durumdaki Avrupa ülkeleri yardım için başvurmaları halinde yardım edecekleri şartını koydu.

İspanya Başbakanı Rajoy'un yaptığı açıklama güne damgasını vurdu.

Rajoy yakın bir zamanda Avrupa kurtarma fonuna yardım talebi konusunda karar verebilecekleri açıkladı. Böylece İspanya'nın  ETSF'ye  başvurmasına yönelik beklentiler de artmış oldu.

Diğer sorunlu ülke olan İtalya Başbakanı Mario ise Euro bölgesindeki ortaklarında mali yardımı almaya yönelik bir planlarının olmadığını söyledi.

ABD'den gelen  NFP (Tarım Dışı İstihdam) verileri ile İspanya 10 yıllık tahvil getirileri ECB'nin alıma geçeceği beklentisiyle günü 7.43 'ten 6.84 seviyesine ciddi bir geri çekilmesi piyasalara doping etkisi yaptı.

 Avrupa borsaları özellikle İtalya ve İspanya borsaları % 6 oranında yükselişler yaşadı.

Cuma kapanış itibariyle İstanbul Menkul Kıymetler Borsası yılbaşından bu yana %27'nin üzerinde yükselerek yılbaşından bu yana Dünya'da en fazla kazandıran borsa oldu.

Peki bu daha ne kadar sürecek sorusu üzerine ise  piyasaların beklentisi 70 bin. 

Endeks bazında bu rakamı görebiliriz fakat bu yükselişin genele yayılmış bir şekilde olacağını düşünmüyorum.

Önümüzde o kadar çok belirsizlik var ki...

Saygılarımla

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız